Bacamo je, ne znamo koliko vrijedi: Ljuska od jaja je lijek za mnoge bolesti

, , Comment closed

Većina porodica svakodnevno se susreće sa jajima, koriste ih na raznovrsne načine, za mnogobrojna jela.

Jaja se koriste na bezbroj načina, za sva jela, slana, slatka, međutim rijetko ko iskoristi ljusku od jaja. Nakon korištenja jaja, ljuska jajeta pretežno završi u kanti za smeće.

Mnoge je stvari koji iz našeg organizma crpe kalcijum, poput sjedenja, alkohola, kafa i gaziraih pića. Manjak kalcija karakterističan je za trudnice i žene u menopauzi, starije muškarce kao i one osobe koje pate od probavnih poremećaja.

Kako bi unos kalcija povećali najbolje je se okrenuti ljusci jajeta, koja je najbolji prirodni izvor tog minerala, a i tijelo ga lahko apsorbira, jer ljuska po hemijskom sastavu skoro pa identična ljudskim zubima i kostima. U nastavku pročitajte sve zdravstvene prednosti jaja po naš organizam.

Jačanje organizma i čišćenje krvi

  • Uzmite 4 ili 5 ljuski od jaja i dobro operite, zdrobite i stavite to u tri litra vode. Vodu s ljuskama čuvajte u frižideru sedmicu dana i koristite kao vodu za piće. Dnevno uzimajte po tri čaše.

Lijek za gastritis

  • Pomiješajte žlicu mljevenih ljuski sa žlicom mljevenog muškantnogorščića i šećer. Uzimajte ovo tri sedmice, tri puta na dan po žlicu.
  • Osim toga možete na vrh noža staviti ljuske jaja i pomiješati ih sa limunovim sokom. Kada se to otopi, dodajte decilitar mlijeka. Pijte 2x na dan ujutro na prazan stomak i navečer.

 

 

(Novi/Udarni.net)