Boja koja je simbol moći: Unesite zlatni boju na pravi način u svoj dom

, , Comment closed

Simbol bogastva i moći je naravno boja zlata, ona se može koristiti i u uređenju enterijera. Upotrebom takvih detalja dobit ćete na tradicionalnom izgledu stana, a u kombinaciji s namještajem tradicionalnog rustikalnog stila, dom ćete pretvoriti u pravo malo kraljevstvo.

U nastavku nekoliko savjeta kako ne bi pretjerali sa zltnim nijansama u svome domu:

PRUŽA TOPLINU

Zlatnom bojom unosite toplinu u dom. Ona odlično reflektira svjetlost tako da, ako imate dovoljno prirodne svjetlosti i dobro postavljenu rasvjetu, dom će zablistati punim sjajem.

S KOJIM BOJAMA KOMBINIRATI

Zlatna odlično odgovara bordo, tamnocrvenoj, teget, smeđoj, tamnoljubičastoj i crnoj boji, jer tada dolazi do izražaja. Kombinacijom zlatne i pastelnih boja dobit ćete uravnotežen prostor.

 

RASKOŠNI ZID

Jedna od najjednostavnijih varijanti za postavljanje zlatne boje u enterijeru jeste da jedan zid ili njegov dio obojite bojom starog zlata ili postavite 3D zidni panel u ovoj nijansi. Dobit ćete nevjerovatno zanimljivu dekoraciju.

NAMJEŠTAJ

Takvom zidu odgovarat će ogledalo sa zlatnim ramom, vaza ili lampa čiji je okvir abažura urađen zlatnom bojom. Na prozor u sobi, u kojoj je postavljen 3D zidni panel, stavite zavjesu u svijetloj nijansi protkanu nitima zlatne boje. Sofa, fotelja, tabure ili dekorativni jastuci od brokat-svile mogu biti u zlatnoj nijansi, a sve ostale boje u prostoru kombinirajte u skladu sa zlatnom. Zanimljiv će biti i prekrivač na staroj sofi protkan zlatnim nitima u obliku cvjetova.

DETALJI

Sitni detalji poput velikog lustera, klub-stolić od mermera ili stakla sa zlatnim nogama, manji noćni stolić, kvake na vratima, komoda u spavaćoj sobi ili predsoblju, dovoljni su da cijeli prostor dobije poseban izgled raskoši i glamura.

NE ZABORAVITE KUPATILO

Sasvim dovoljno će biti ogledalo sa zlatnim okvirom ili kutijica za sapun i čaša za četkicu u zlatnoj boji. Efektan detalj mogu biti i zlatne slavine.

 

(Faktor/Udarni.net)