Djevojčica koja od Djeda Mraza želi samo jedno, da joj se majka nakon 7 godina kome probudi

, , Comment closed

Sedmogodišnja djevojčica nije kao ostala djeca, koja za novu godinu žele nove igračke, slatkiše, novac. Ova djevojčica od Djeda Mraza za novu godinu želi samo da joj majka ozdravi. Sedmogodišnja Marija od Deda Mraza traži ozdravljenje njene mame Danijele Kovačević (24) koja je već sedam godina u budnoj komi.

“Kada krećem u školu, najprije se pozdravim s mamom. Onda pitam baku da li joj je dala lijek” govori Marija, čija je majka prije sedam godina, nakon porođaja, kada je nju donijela na svijet, zbog sepse zapala u budnu komu.

Svih sedam godina Danijela je u postelji, a njena Marija svakog dana priprema po jedan crtež ili majci otpjeva i odrecituje pjesmu u nadi da će doprijeti do nje.

Kćerkica se raduje svakoj maminoj reakciji, jer je to jedina komunikacija koju ima sa njom.

“Marija brine o Danijeli kao odrasla i stalno me zapitkuje o stvarima koje je njena mama voljela dok je bila zdrava. Prikuplja informacije o omiljenoj Danijelinoj boji, mjestima na koje je voljela da ide. Iščekuje njeno ozdravljenje i želi da bude spremna kada do toga dođe i da je iznenadi svim što je naučila”, govori kroz suze Danijelina majka Vesna.

Njena kćerka je prije sedam godina zapala u budnu komu i nije nikog prepoznavala, niti se pomijerala. Potom je uz rad ljekara uspjela da pomijera noge i ruke. Ljekari su je naučili i da guta hranu. Nedavna terapija u Njemačkoj dala je novu nadu.

“Koliko sam se samo radovala zbog toga. Napredak je velik, jer niko ko je doživio takvu traumu ne bi mogao da ima funkcije kakve ona ima, ali joj je neophodna rehabilitacija kako bi se njeno stanje održalo i popravilo”, kaže Danijelina majka Vesna koja ne posustaje sedam godina u borbi da kćerku iščupa iz bolesti.

Danijela je jedina osoba u Srbiji koja je toliko dugo u budnoj komi, a Vesni se dešava da dok gleda svoju kćerku, vidi u njenim očima da je ona doziva u pomoć. Ali njena majka ne zna kako da joj pomogne.

“Uhvatim je kako me posmatra. Bojim se to i da izgovorim. Kao da mi kaže “mama, pomozi mi, uradi nešto i iščupaj me”. Tada sam najnemoćnija, ali sam sigurna da je moja Danijela veliki borac i tu sam da joj budem vjetar u leđa”, rekla je Vesna

 

(Senzacija/Udarni.net)