DRAMA U SRBIJI: Majka na silu odvela dijete koje je tetka čuvala pet godina

, , Comment closed

Mališan je majku vidio posljednji put onda kada je imao pet mjeseci, a sada ga je majka odvela uprkos njegovim suzama i plaču, rekla je dječakova tetka koja se još uvijek bori za starateljstvo nad dječakom.

“Nemoj mu Jelena, to raditi, molim te. Zašto ga mučite, zašto to radite detetu? Razboleće se…”

Ovaj snimak povika i vrištanje malog dječaka preplavio je društvene mreže, a po svim komentarima osuta je paljba po majci.

Majka koja je svoju petomjesečnu bebu ostavila , nije se javljala više od četiri i pol godine, a sada se vratila i bez imalo razmišljanja uzela ga od tetke i porodice koja je sve vrijeme brinula o dječaku, poslije očeve smrti.

Malenom dječaku pružena je velika ljubav, a njegov psihofizički razvoj bio je u skladu sa njegovim godinama, dok ga je njegova biološka majka odvukla u automobil slušajući ga kako vrišti i guši se.

Tetka koja je odgajala malenog dječaka za majku kaže:

“Ona je za dete stranac, a on je duša koja pati. Poslednji put kada je video majku imao je pet meseci jer je ona tada odlučila da ode. Moj brat je tragično preminuo prošle godine, a samo nekoliko dana nakon njegove smrti, njegova supruga podnosi zahtev za pokretanje ostavinske rasprave. Tada sam i ja pokrenula postupak za starateljstvo nad njim, ali i ona. U oktobru ove godine Viši sud je preinačio privremenu meru da dete viđa majku jednom nedeljno i odredio njoj starateljstvo usvojivši mišljenje Centra za socijalni rad. Meni su dozvolili da ga pod nadzorom viđam jednom mesečno. Tada je došla i krvnički ga uvukla u auto, dok je on vrištao i molio da ga ne vodi. Nije se na to obazirala, nije ni trepnula. Sa sinom ona dobija i njegovo nasledstvo koje mu je ostavio otac”

rekla je Zorica B., koju mališan odmilja zove „keka“.

Zorica je kazala da prema odluci više suda dijete viđa jednom mjesečno:

“Prema odluci Višeg suda, viđam ga jednom mesečno, a od kada ga je odvela, dva puta smo se našli u centru. To je bilo strašno i ne znam kako iko preživi ovoliku bol. Dete je urlikalo, plakalo, nije htelo da me pusti. Molio je da ide samnom, a ja nisam mogla ništa da učinim da mu pomognem”

tužno je rekla Zorica.

(Telegraf\Udarni.net)