Po novom zakonu: Evo šta očekuje Luku zbog napada na suprugu Natašu Bekvalac

, , Comment closed

Nakon napada na suprugu Nataše Bekvalac, evo šta očekuje njenog supruga…

Luku Lazukića (37), koji je juče priveden u policiju na saslušanje zbog napada na suprugu Natašu Bekvalac (37), očekuje, kako  nanogica ili samo uslovna kazna. 

Lazukić je, da napomjenemo juče kasno popodne pušten da se brani sa slobode, dok je pjevačica sa advokatom Nemanjom Aleksićem iz Novog Sada podnijela prijavu za nasilje u porodici sa povrednim listom koji je sačinjen u Urgentnom centru.

Prema novim zakonskim odredbama koje se tiču porodičnog nasilja, za lakše teljesne povrede nasilniku je zaprijećena kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine, a za teške tjelesne povrede od dvijje do deset godina zatvora.

Težina nasilja je najvažnija prilikom oderjavanja kazne. Za blaži oblik okrivljeni će dobiti uslovnu kaznu, ali za dugogodišnje psihičko nasilje, koje narušava duševni mir, može da dobije zatvorsku kaznu. 

U pojedinim slučajevima, nasilnik može da sklopi i nagodbu s tužilaštvom da prizna djelo koje mu se stavlja na teret i da zauzvrat dobije nanogicu. Ukoliko nasilnik dosad nije činio krivična djela i ako su povrede konstatovane kao lakše, i ako je to učinio samo jednom, sudija može da izrekne i uslovnu kaznu.

 

 

(Srbijadanas/Udarni.net)