Greške koje mnogi prave prilikom uređenja doma

, , Comment closed

Veliku grešku koju mnogi prave prilikom urđenja svog doma je krečenje bez prethodnog testiranja boje. Ona na tvom zidu može izgledati potpuno drugačije. Otkrivamo nekoliko načina kako da ih uspješno izbjegnete:

1. Krečenje

Krečenj bez prethodnog testiranja boje, velika je pogreška, jer ona na tvom zidu može izgledati potpuno drugačije. To je uvijek važno za zapamtiti, kako bi se spasila od puno frustracija.

2. Kauč u agresivnim bojama

Ako želiš onaj “wow” faktor, kada gosti bace pogled na tvoj kauč, postigni to navlakama i jastucima. Nakon nekog vremena, postat ćeš “žrtva” svog kauča u jarkim bojama, kao i čitava prostorija u kojoj se on takav dominantan nalazi te ćeš se zaželjeti nečeg neutralnijeg.
 
3. Čupavi tepih

Znamo, izgleda divno i u trenu podiže izgled bilo koje prostorije. No, problem je što se oni “linjaju” više nego labrador retriveri, a taj problem ne može riješiti ni najjači usisavač.
4. Bijeli tepisi

Čisto bijeli tepisi izgledaju šik i primamljivo, no ne trebamo ti govoriti koliko je teško bijele tepihe održati bijelima, posebno ako se u kućanstvu nalaze kućni ljubimci i djeca. No, čak i da paziš u detalje, postupno tamnjenje tih tepiha je neizbježno.

5. Osnovni radovi

Ostavljanje takvih renovacija za period nakon što useliš, koštat će te puno živaca, jer život u izgradnji i preuređenju nije nimalo lak. Ako to znači i odgodu useljenja, vjeruj nam, isplati se.

6. Stari komad namještaja

Vrlo često za restauraciju starih komada namještaja treba puno više novaca, nego za kupovinu novog. Ako ga baš želiš zadržati, prethodno se dobro informiraj o cijenama restauracije.

 

(Dnevni avaz/Udarni.net)