Haos i panika na Crnom Moru: Sve spremno za VELIKI sukob

, , Comment closed

Zračnoj odbrani ruske flote na Crnom moru izdato je upozorenje za napad, prenio je švedski političar Karl Bilt (Carl Bildt) na svom tviter nalogu.

Ovu vijest su prenijeli i drugi mediji. Čeka se službena potvrda.

Neki mediji su prenijeli da je rusko ministarstvo odbrane izdalo naredbu da se borbena gotovost ruske crnomorske flote podigne na najviši nivo i da je izdato upozorenje za eventualni napad nakon što je primjećeno da su vojni brodovi koalicionih snaga za Siriju, predvođene SAD, Velikom Britanijom i Francuskom, krenule ka Siriji.

Na hitnoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a pozvano je na nezavisnu istragu, ali je ubrzo došlo do verbalnog sukoba ambasadora SAD i Rusije u UN.

Ruski predstavnik u UN-u Vasilij Nebenzja je naveo da je Rusija duboko zabrinuta činjenicom da su se neki, poput Vašingtona, kao i Londona i Pariza “koji slijepo prate saveznike SAD”, angažirali protiv Rusije i Sirije “bez ikakvog opravdanja”.

Kako je rekao ruski ambasador, Moskva se suočila s “klevetanjem, sankcijama, ucjenama, čak i prijetnjom”.

“Drsko se prijeti Rusiji. Ton kojim se to čini prešao je granicu dozvoljenog. Čak ni u vrijeme Hladnog rata ovakav bezobrazluk prema Rusiji vaši prethodnici sebi nisu dozvoljavali” dodao je on.

 

 

 

(Avaz/Udarni.net)