Iako je slijep, ne odustaje: Evo šta sve radi pjevač Dejan Matić (FOTO)

, , Comment closed

Popularni pjevač Dejan Matić (38), svima je poznato da je slijep od rođenja, ne dozvoljava da ga taj hendikep sputava, posebno ne kad je u pitanju ljubav prema sportu.

Dejan je veliki i vatreni navijač Crvene Zvezde obožava da ide na utakmice omiljenog kluba, a posebno zadovoljstvo mu predstavljaju dueli košarkaša u Evroligi. Nedavno je bio na meču s Panatinaikosom, gdje je u prepunom Pioniru prisustvovao još jednoj pobjedi Zvezdinog tima. To nije promaklo navijačkoj grupi Delije sever, koja je na svom tviter profilu uz Dejanovu fotografiju s utakmice napisala:

“Veliko poštovanje za gospodina Matića. Nijedan hendikep nije dovoljno veliki da ugasi emociju zvanu Crvena zvezda”.

Dejan ističe da za najtrofejniji srpski klub navija otkad zna za sebe.

“Volim i košarku i fudbal. Sport pratim odmalena. Kad sam bio klinac, morao sam sve zadatke da uradim dok ne počne čuvena emisija Vreme sporta i razonode”, otkriva Dejan. “Imam utisak da je tada sve bilo bogatije, ozbiljnije, kvalitetnije i uzbudljivije. Ali, evo, zahvaljujući Crvenoj zvezdi i njenim uspesima možemo da se podsetimo i starih dana. Crveno-bele sam zavoleo još tada, i kad god mogu idem na njihove košarkaške i fudbalske utakmice. Naravno, pamtim i najveći uspeh fudbalera iz Barija, kad su postali šampioni Evrope, ali, nažalost, tada sam imao samo trinaest godina pa nisam mogao da budem na stadionu. Da sam bio stariji, sigurno bih otišao u Italiji. Sad smo, što se košarke tiče, došli u dobru poziciju, i možda sam malo neskroman, ali verujem da ćemo se naći u finalu Fajnal fora. Osećaj na utakmicama je nezaboravan, tamo se jednostavno napunim dobrom, pozitivnom energijom, a kroz viku i navijanje lišim one negativne, koje, na sreću, i nemam mnogo. Takvi uzbudljivi sportski događaji su idealna prilika i za opuštanje”.

 

Optimista je po prirodi i trudi se da živi normalno.

“Nikad se nisam osećao hendikepirano. Nastojim da budem maksimalno samostalan, a odrastao sam poštujući devizu da nema toga što ne mogu da uradim. Tako sam još kao klinac u rodnom Drvaru naučio da vozim bicikl, pošto sam znao svaki deo kraja u kojem sam odrastao. Nedostatak vida ne ograničava me ni u čemu, pa ni u praćenju sporta”, ovim je završio Dejan Matić za “GLORIJU”.

 

(Svet/Udarni.net)