Janin crtež otkriva strašnu tajnu: Jana otkrila čega se plaši, posla imali i inspektori

, , Comment closed

Mala kćerka od popularne pjevačice Jelene Marjanović koja je na monstrumski način ubijena i za ubicom se još uvijek traga, šestogodišnja Jana Marjanović (6) mogla bi da bude ključni svjedok u rešavanju slučaja ubistva majke.

Devojčica je nekoliko dana nakon zločina u vrtiću napravila crtež koji je inspektore naveo na sumnju da vjerovatno zna više od onoga što je u razgovoru sa stručnjacima prvobitno rekla.

Prema saznanjima lista “Kurir-a”, u dogovoru s policijom, Jana je od vaspitača u vrtiću dobila zadatak da nacrta nešto čega se boji.

“Inače, dečica tog uzrasta imaju zadatak da obrade temu “nešto čega se plašim” ili “strašna stvar”, i to se radi kako bi mališani nesmetano pričali o svojim strahovima i na neki način ih prevazišli. Upravo su to iskoristili inspektori kako bi pokušali da na taj način dođu do novih informacija”, govori sagovornik “Kurir-a”

Djevojčica nije željela nacrtati porodicu

Kada je Jana završila crtež, zaposleni u vrtiću bili su šokirani onim što su vidjeli.

“Na temu “čega se bojite”, devojčica je nacrtala svoju kuću. Vaspitači su o tome odmah obavestili inspektore. Policija je odmah posumnjala da devojčica ima neka saznanja koja nije ispričala tokom ranijih razgovora sa stručnjacima”. navodi izvor za “Kurir” i dodaje da će se s djevojčicom ponovo obaviti razgovori.

Da mapomenemo da su nakon zločina stručnjaci razgovarali s Janom i zamolili je da nacrta različite crteže.

“Između ostalog, trebalo je da nacrta i porodicu. Jana je nacrtala sve što je od nje traženo, ali je to odbila. To je bilo neobično jer je dete do tog dana često crtalo majku i oca. Razlog zašto je tog dana odbila može da bude povezan s njenim saznanjem da se mama izgubila” naveo je izvor.

On dodaje da su deca veoma nepouzdani svedoci događaja.

“Tako malo dete nema razvijeno apstraktno mišljenje, veoma je lako instruirati ih, obraditi i navesti da imaju određeno mišljenje o nečemu”, naveo je Milivojević.

 

 

(Kurir/Udarni.net)