Objasnio sve: Novinar otkrio ko je ubio pjevačicu Jelenu Marjanović

, , Comment closed

Na promociji svog prvijenca, novinar je rekao da je riječ o trileru, koji je zasnovan na činjenicama o ubistvu pjevačice “Granda”. U romanu je opisao kako funkcioniše policijska istraga i otkrio pikanterije intrigantnog zločina iz usta inspektora, koji su bili uključeni u istragu, kao i nove fotografije snimljene posle izvlačenja leša iz kanala.

Mladen Mijatović, novinar TV “Pink”, napisao je kriminalistički roman “Ubistvo Jelene Marjanović” u kojem otkriva da je ubica snažni dešnjak i da je žrtvu vukao po zemlji, svojom lijevom rukom, zbog čega je njena lijeva patika nađena na nasipu bila suha, za razliku od desne!

“Pre šest meseci sam došao na ideju da napišem knjigu o slučaju koji je aktuelan već dve godine. Roman je pisan u stilu krimića, koji na specifičan način predstavlja slučaj. Napisao sam ga u prvom licu i opisao kako izgleda rad i život reportera crne hronike, kao i šta sam video i doživeo na terenu sa inspektorima i forenzičarima, koji su bili uključeni u istragu”, rekao je Mijatović.

Mijatović otkriva da se dvoumio da li da zažmuri kada je video Jelenino tijelo, ali priznaje da je pobedila novinarska žeđ za istinom.

“Prvi put sam video Jelenino lice. Nije bila našminkana kao na fotografijama koje portali tabloida objavljuju. Ipak, moglo se reći, bila je lepa žena. Iako potpuno okrvavljene i smrskane glave, nagnute na desnu stranu, delovalo je da je u dubokom snu”, opisuje novinar u romanu.

Mijatović navodi da su forenzičari skupili uzorke DNK, krvi, vode i blata sa tela, a da su inspektori na osnovu povreda zaključili kako je napadnuta.

“Polomljen joj je nos! Vrlo je moguće da je to bio prvi udarac… Ovde ima posekotinu, dugu bar 10 centimetara. Na desnoj nadlaktici!”, rekao je inspektor, a zatim podigao Jeleninu levu ruku:

“Vidiš? Posekotina, oko pet centimetara, postoji i na levoj šaci. To su odbrambene rane. Branila se. Pokušala je da zaštiti lice. Tanke su posekotine? Nož? Tanak nož! Ili šrafciger? Ali to nije isto oružje kojim je Jelena udarana po glavi? Po glavi je udarana čvrstim, najverovatnije metalnim i oblim predmetom. Sačekaj, kolega! Bilo je dve vrste oružja? Bilo ih je dvojica, mislim ubica? Ne bih rekao. Ko zna… Ubeđen sam da je bio jedan. Jedan, ali dobro pripremljen. Spreman da ubije!”, zaključio je inspektor u energičnom razgovoru sa koleginicom, koji Mijatović upečatljivo opisuje u svom prvom krimi-romanu.

 

 

(Alo/Udarni.net)