Kralj narodne muzike Šaban Šaulić iskreno: Žao mi je, jesam, varao sam suprugu

, , Comment closed

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić decenijama je na tronu srpske estrade. On ističe da mu prija kad ga nazivaju kraljem, ali naglašava da mu je to i motiv da sa svakom pjesmom bude što bolji. U tome i uspijeva.

Šaban u svom životu i karijeri ništa ne bi menjao. Išao bi istim putem koji je izabrao prije više od četiri decenije. On ima na šta da bude ponosan. Uspješan je pjevač i ostvaren čovjek, kojem porodica, a prije svega unuci Luka, Una i Ema, pričinjava najveće zadovoljstvo.

Šaban je odgovorio na nekoliko pitanja za “Kurir”:

Mnogo puta ste otpjevali hit “Srce moje deli se”, ali nikad niste rekli na šta se dijeli?

“Nikad me to niko nije pitao. Tu pjesmu nisam ja napisao, tako da nije namenjena nekoj ženi. Moje srce je ispunjeno svim lijepim što je moglo da mi se desi. A verujte, nema ništa ljepše od toga nego biti toliko voljen od strane svojih poklonika”.

Šta je vaš život?

“Jedna pjesma data svim ljudima koji me vole. Valjda mi je tako od boga dato, a naslijeđeno od majke, koja me je naučila da pjevam. Ona je bila izuzetno muzikalna. Na nju sam talentovan. Sve što sam postigao, dugujem njoj. Mojoj voljenoj majčici, koja, nažalost, više nije sa nama, ali je u mom srcu, duši, mislima svakodnevno.”

Ima li nešto da vam bog nije dao?

“Čini mi se da mi je dao sve ono što jedan normalan čovjek može da poželi.”

Da li žalite za prošlim godinama?

“Mnogo žalim. Mislim da još uvek imam 25 godina i da mogu sve da uradim, da igram fudbal, da plivam satima. Probao sam, ali mi ne ide. Onda sam došao pameti i rekao: Alo, bre, polako, Šabane! Uspori malo, ipak ti imaš dosta godina. Ne ide da se ponašaš i junačiš kao neki mladić. Vodi računa, nemoj da preteruješ. Zbog toga sam i otpjevao pjesmu „Žal“.”

Većina muškaraca priznaje da je to najljepše doba.

“Jes‘ malo sutra! Kažu oni da bi voleli da imaju i više, ali svako bi volio da ima manje. Meni je život brzo prošao. Koncerti, putovanja, snimanja, kafane, žene… ups, žena je najmanje bilo u mom životu.

Nemoguće…

“Oko mene je uvek bilo žena. Bio sam druželjubiv čovjek. Lijepile su se za mene, pa su htele nešto da mi pričaju, da mi šapuću, šćućore se tako uz mene i samo guguću.

Zbog čega su žene slabe na vas?

“Nisam bogzna kako lijep ili zgodan. Ali normalan sam. Bilo je svega i svačega. Mnogo sam griješio, nisam mogao to da izbjegnem. Sve mi je bilo pod rukom. Toliko tih žena se nudilo, pa shvatite me, nisam mogao da odbijem. Živ sam čovjek. Ne mogu da izigravam ono što nisam, a to je ona druga vrsta ljudi. Ja sam prava muškarčina.”

 

(Kurir/Udarni.net)