Na današnji dan vjenčali se Arkan i Ceca: Evo koliko je koštala svadba i kako je sve izgledalo

, , Comment closed

Koštala je čitavo bogatstvo. Mnoge velike ličnosti su bili gosti na ovom velikom vjenčanju.

Veoma malo je onih koji su kao ovaj slavni par u Srbiji, pa i šire, može da se pohvali kako je njihovu svadbu prenosoio čuveni Si-en-en (CNN). Željko Ražnatović Arkan, višestruko osuđivani kriminalac i komandant paravojne jedinice i tada mlada pjevačica Svetlana Ceca Veličković upoznali su 11. oktobra 1993. godine na proslavi Arkanove Srpske dobrovoljačke garde u Erdutu.

Ušli su u vezu, iako je Arkan bio oženjen Natalijom, sa kojom ima četvoro djece. Ipak, Ceca je uzela njegovo srce i par se vjenčao 19. februara 1995. godine. 

Ceca i Arkan ništa nisu željeli da prepuste slučaju, pa su tako brižljivo planirali svaki detalj veselja sedmicama unaprijed. Tako je za trpezu bio zadužen čuveni kuhar Jakov Stablović. On je vodio ekipu od 80 ljudi, a štab mu je bio smješten u zgradi Stranke srpskog jedinstva. Bio je zadužen za sve, od jelovnika na svadbenom ručku u hotelu, do najsitnijih detalja, kao što su kutije s rezervnom žicom za vezivanje zastava na džipovima koji su išli po mladu.

Služeni su najraznovrsniji specijaliteti, pio najkvalitetniji francuski konjak. Mladenačka torta imala je pet spratova i 70 kg.

Nakon svega krenula je priča da je čitav svadbarski ceh platio kontroverzni advokat Đovani di Stefano, Arkanov najboljji prijatelj, a svadba je koštala tadašnjih basnoslovnih 100.000 maraka. Danas je to velika cifra ali tada je to bila cifra o kojoj se samo moglo sanjati.

Arkan je tražio i blagoslov od crkve, s obzirom na to da je bio 21 godinu stariji od Cece i više puta ženjen.

 

(Srbijadanas/Udarni.net)