Na ovom pješačkom prelazu je Keba udario djevojku, evo kolika ga kazna očekuje (FOTO)

, , Comment closed

Popularni pjevač je svojim vozilom “audi” pokosio A. Đ. (18) koja je prema prvim informacijama, dobila povrede glave i prevezena je u bolnicu.

Pjevaču Draganu Kojiću Kebi, koji je sinoć na Novom Beogradu udario djevojku na obilježenom pješačkom prelazu, prijeti od jedne do osam godina zatvora za izazivanje ove saobraćajne nesreće. Visina kazne zavisi od stepena povreda djevojke, kao i od toga da li je Keba vozio pod dejstvom nedozvoljene količine alkohola. 

Ukoliko se ustanovi da je devojka dobila lake tjelesne povrede kao što su kontuzija (ugruvanost), pjevaču prijeti kazna do jedne godine zatvora, ali ako djevojka ima teške povrede u vidu preloma, Kojiću prijeti do četiri godine zatvora.

I u jednom i u drugom slučaju, tužilaštvo može da primijeni načelo oportuniteta, i ponudi Kojiću da uplati novac u humanitarne svrhe a ono odustane od gonjena.

Ova varijanta, međutim, ne može se primijeniti ukoliko se ustanovi da je Keba vozio pod dejstvom alkohola. U tom slučaju, ako je djevojka dobila lakše povrede pjevaču prijeti tri godine zatvora, a ukoliko ima teške, čak i do osam.

 

(Telegraf/Udarni.net)