Na prirodan način uklonite bore sa vašeg lica i izbrišite koju godinu

, , Comment closed

Postoji dosta načina kako da budete ljepši od plastične hirurgije koja je na zadnjem mjestu za vaš izgled. U nastavku možete pronaći recept za magičnu masku. Ova čudesna maska za zatezanje lica, u stanju je da izbriše sa lica nekoliko godina.

Nakon samo prvog nanošenja, osjetićete njen “magičan” efekat. Ova maska postaće alternativa mnogobrojnim kozmetičkim tretmanima u salonima ljepote. Osim toga što je ekonomična, njen efekat ekvivalentan je proslavljenom botoksu. Maska je potpuno prirodna, a zapravo, zateže kožu i bolje od botoksa.

Sve što vam je potrebno za ovu masku su:

  • 1 bjelance
  • 1/2 k.kašike limunovog soka
  • 1/2 k.kašike

Priprema:

Uzmite jaje srednje veličine i odvojte bjelance od žumanceta. Stavite bjelance u manju posudu i umutite ga do stvaranja guste pjene. Zatim dodajte limunov sok i kokosovo ulje, i ponovo ga umutite. Masku nanesite na očišćeno lice i ostavite je na 10-15 minuta. Kad se maska osuši, isperite je toplom vodom, ili čajem od kamilice. Za postizanje optimalnog rezultata, dovoljno je primenjivati ovu masku 2 puta sedmično da bi imala odličan efekat.

Većina onih koji su koristili masku sa bjelancetom za čišćenje i zatezanje lica, već su uvidjeli njegove sposobnosti i čari. Zbog toga je suvišno nešto više govoriti o bjelancetu.

Međutim, prednosti kokosovog ulja za njegu lica u sastavu ove maske, zaista su mnogobrojne, i slobodno možemo reći da je ovo ulje sa pravom sve popularnije iz dana u dan, kako u svijetu, tako i kod nas.

Najbolji način da spriječite starenje kože je da koristite svaku noć kokosovo ulje umjesto noćnih krema. Vrlo mala količina ovog čudesnog ulja u stanju je podmladiti vašu kožu, čineći vašu kožu opuštenom i prirodni lijepom.

 

(Kurir/Udarni.net)