Najstariji sin Sinana Sakića pušten iz zatvora: Evo da li će se pojaviti na sahrani…

, , Comment closed

Najstariji sin Sinana Sakića, Rašid Sakić godinama se nije viđao sa svojim ocem zbog toga što nisu bili u dobrim odnosima.

No, uprkos tome što se oni nisu viđali pjevačevog nasljednika veoma mnogo je potresla vijest o smrti oca.

Prema saznanjima koje ima “Kurir”, Rašid je sredinom aprila ove godine odslužio dvanaestogodišnju zatvorsku kaznu u Novoj Skeli u Padinskoj skeli, na koju je osuđen zbog pokušaja ubistva.

Pušten je iz zatvora te se očekuje da će Rašid u ponedeljak doći u Loznicu na sahranu.

Za sve greške koje je napravio u životu on se iskreno pokajao, a pogotovo za stres i probleme koje je nanio svom ocu.

 “Sakića godinama grize savest, zbog čega nema mira. Svestan je činjenice da je i on delimično zadavao ocu glavobolje kada se bavio mutnim radnjama, a kasnije i kada je uhapšen. Sinan nije odobravao to što je radio i javno ga je krivio i smatrao da treba da ispašta za napravljene greške, iako mu se duša razarala “

kazao je izvor za “Kurir” i pri tome dodao da su njih dvojica poslije Rašidovog izlaska iz zatvora bili u korektnim odnosima.

“Prvi susret je bio jako emotivan i stresan, protekao je u zagrljajima i izvinjenjima. Rašidu je sada jedina uteha to što je uspeo da se pomiri s ocem pre njegove smrti”

kazao je sagovornik.

Naime, u oktobru prošle godine Sinan je završio u bolnici u Tuzli, te je tada Rašid zatražio dozvolu u zatvoru da pod policijskom pratnjom obiđe oca kako bi se s njim oprostio misleći da mu se već tada bliži kraj.

Preko advokata uputio je molbu za dozvolu da otputuje u BiH kako bi vidio pjevača bar na pola sata, no navodno u toj namjeri nije uspio.

(Kurir \ Udarni.net)