Napokon: Rezultati obdukcije otkrili istinu o ubistvu pjevačice Jelene Marjanović

, , Comment closed

Napokon je riješena misterija koja je skoro godinu dana istraživana…

Od ubistva pjevačice Jelene Marjanović koje se desilo prije godinu dana na monstrumski nači, do danas nije riješeno. Međutim postojalo je mnogo teorija o tome na koji je način ubijena pjevačiva.

Najnoviji rezultati obdukcije pokazuju da je pjevačici Jeleni Marjanović smrtonosne povrede najverovatnije su nanijete sjekirom. Prema nalazu komiije vještaka, koji su tužilaštvu dostavili nalaz i mišljenje o mjestu i načinu smrti, Jelena Marjanović je zadobila devet udaraca predmetom koji bi mogao da bude pajser ili veća satara.

“Rane i povrede na njenoj glavi su udarci sa posekotinama koji nisu mogli da budu zadati tupim predmetom kao što je, recimo, kamen. Nisu ni ubodne rane, koje bi bile nanete šrafcigerom ili kuhinjskim nožem, već je reč o predmetu koji ima i oštricu, ali i veću težinu, jer su neke od povreda nanete tupim delom, dok se neke nanete sečivom”, govori za beogradske medije izvor iz istrage.

Na jezivim fotografijama sa obdukcije vide se duboke posjekotine i sve su koncentrisane na tjemenu. Na licu žene nema povreda. To potvrđuje da je Jelena napadnuta s leđa.

“Posle prvog udarca ona je najverovatnije pokušala da se odbrani, ali je potom pala na stomak. Leva strana lica, prema povredama, ostala je na zemlji, a ubica je nastavio da je udara”, kaže izvor iz istrage.

“Lobanja joj je praktično smrskana, a udarci su, osim na potiljku, koncentrisani i na desnoj strani glave. Povrede su zaista jezive”, kaže izvor iz istrage.

On dodaje da su stručnjaci utvrdili da je riječ o devet udaraca. On potvrđuje i da je Jelena, uprkos teškim povredama, pokušala da se odbrani od napadača i da su dokaz za to odbrambene povrede koje su konstatovane na rukama. Međutim, ono zbog čega smatra da će u ovom slučaju morati da bude rađeno dopunsko vještačenje jeste to što stručnjaci nisu precizno utvrdili vrijeme smrti.

“Kao mesto ubistva označili su nasip u naselju Crvenka u Borči, na kom je Zoran Marjanović u svom iskazu naveo da je poslednji put video suprugu živu. S obzirom na to da i dalje postoje brojne nelogičnost, tokom postupka koji je tek pokrenut, one će morati da budu otklonjene. Uz nove kvalitetne dokaze, ukoliko se pojave tokom postupka, ne isključuje se mogućnost da prvi nalaz veštaka bude korigovan u određenim segmentima, pre svega o mestu na kom je Jelena ubijena, nartočito ako se uzme u obzir da je njeno telo pronađeno tek oko 20 sati kasnije, ali i to da na mestu na kom je pronađena nije bilo mnogo krvi”, rekao je izvor iz istrage.

Broj i vrsta povreda nanijetih Jeleni Marjanović ukazuju da je ubica zločin počinio u naletu velike mržnje.

“Da je reč o ubici koji Jelenu nije poznavao povrede ne bi bile ovakve niti bi joj zadao toliko udaraca. Praksa pokazuje da je kod ovako krvavih zločina gotovo uvek reč o ubistvu iz strasti”, priča izvor iz istrage.

 

(Srbijadanas/Udarni.net)