Nekoliko načina kako da vaš dom zamiriše onako kako vi želite

, , Comment closed

Neka vaš dom zamiriše onako kako vi želite. U nastavku možete da pronađete nekoliko načina:

  • Miris za ormar

Želite li da vaš ormar zamiriše, napravite sami mirisne vrećice za ormar, a sve što vam je potrebno samo su so i eterično ulje.

U zdjelicu stavite četiri kašičice krupne soli i 15 kapi eteričnog ulja po želji, preporuka su svježi voćni mirisi. Ovakvom mirisnom solju napunite platnene vrećice, zavežite ih ukrasnom trakom i spremite u ormar.

So će vašu odjeću čuvati od vlage, a eterično ulje će otjerati ustajali miris iz ormara

  • Miris za usisivač

Uz pomoć komadića vate i eteričnog ulja neugodni mirisi iz usisivača daleka su prošlost. Na komadić vate nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru, te je usisajte usisivačem. Ako imate usisivač koji radi uz pomoć vode, onda u vodu dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja. Vaša kuća mirisat će kao vrt.

  • Miris za jastuke i zavjese

Sve što vam treba jeste voda, vaš omiljeni omekšivač za več i flašica s raspršivačem. Sastojke je najbolje pomiješati u omjeru 1/3 omekšivača i 2/3 vode, ali ako želite postići intenzivniji miris, možete dodati i veću količinu omekšivača. Dobijeni sprej možete koristiti i kao osvježivač zraka, ali najbolje rezultate postići ćete ako ga poprskate po zavjesama, tepisima, jastucima i drugim tkaninama u svojoj kući.

 

(Faktor/Udarni.net)