Nekoliko trikova kako da vam odjeća bude uredna

, , Comment closed

Ako ste od osoba koje vole da je sve uredno i pod “konac”, a tako isto sanjate o ormaru koji nalikuje izlogu luksuznog butika, onda za vas “Cosmopolitan” donosi tajne koje će vas dovesti do toga.

Uz nekoliko zanimljivih trikova do složene i uredne odjeće u vašem domu:

  • Potpuno raščistite sve iz ormara. A kada kažemo sve, doslovno mislimo sve do zadnjeg komada odjeće. Odmah u početku odjeću prilikom vađenja možete slagati na nekoliko hrpa – hrpa s potpuno iznošenom odjećom, hrpa s omiljenim komadima, hrpa s odjećom za koju niste sigurni što biste s njom, hrpa s odjećom u koju više ne stanete…Kada odjeću jednom odijelite, bit će vam lakše napraviti selekciju.
  • Pristupite organizaciji garderobe na pravi način. Psihički se pripremite na to da će vam biti potreban cijeli dan i da je to nešto što kada jednom započnete morate i dovršiti. Sve dok ne budete potpuno sigurni i odlučni da se želite uhvatiti u koštac sa svojom garderobom, ne započinjite ništa. Jer u protivnom ćete se u pola posla naći s ogromnim hrpama odjeće posvuda oko vas i nedostatkom volje da posao privedete kraju i opet nećete napraviti ništa.
  • 4. Obavezno dodajte dekoracije. Što vam ormar bude oku ugodniji, to ćete imati više želje održavati ga čistim i urednim. Uredno posložite cipele, na stari šal koji rijetko nosite uredno izložite omiljene komade nakita, pažljivo posložite torbice, rukavice i sve ostale omiljene modne dodatke.
  • Posvetite vrijeme organizaciji. Nema ništa ljepše od besprijekorno posloženih i organiziranih garderoba, a uz samo malčice truda i neznatnu investiciju i vaša garderoba može zasjati punim sjajem. Uputite se do Ikee, ili bilo kojeg sličnog dućana koji nudi praktična rješenja za organiziranje stvari i bacite se na posao. Osmislite najpraktičniji način da točno znate gdje vam je što i da vam garderoba bude što preglednija i sistematiziranija. Grupirati možete prema stilovima, bojama ili bilo kojem drugom kriteriju koji vam odgovara.
  • Racionalno odlučujte kojih se komada riješiti. Nemojte postati sentimentalni oko svakog komada odjeće. Riješite se svega u što više ne stanete, svega što niste nosili duže vrijeme, svega što ste povremeno nosili, ali mrzite iz dna duše, svega u čemu se nikada više ne možete zamisliti.

 

(Avaz/Udarni.net)