Nevjerovatna odluka o Zoranu Marjanoviću koja je iznendila sve

, , Comment closed

Dokazi koji su dosad prikupljeni u istrazi koja se vodi protiv Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene Marjanović (33) 2. aprila 2016, a u koje su odbrana i porodica nastradale imale uvid, nisu čvrsti da bi Marjanović završio na robiji.

Do sada nije niti jedan svjedok koji je vidio zločin, nema oružja kojim je ubijena pjevačica i nema priznanja krivice. Za sada su jedini dokazi zbog kojih je Zoran Marjanović uhapšen krv i blato pronađeni na njegovim farmerkama i njegov DNK nađen na glavi mrtve pjevačice.

U naredbi za pokretanje istrage protiv Zorana Marjanovića stoji scenario da je muž pjevačice ostavio dijete na nasipu, odjurio u pravcu supruge, ubio je tvrdim predmetom i njeno tijelo ostavio u kanalu. Prema riječima naših sagovornika, međutim, ukoliko i dođe do podizanja optužnice, slučaj Marjanovića će pasti na sudu jer za sada nema ključnih dokaza koji bi ga doveli u vezu sa zločinom.

Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja (CFI), smatra da će, ukoliko i dođe do postupka protiv Marjanovića, odbrana lako osporiti navode tužilaštva.

“Logičan potez odbrane bio bi da pozovu nas kao stručnjake da posvjedočimo na sudu i odbranimo tezu da Jelena nije ubijena na nasipu. Tako pada optužnica. Tužilaštvo mora da dokaže da je pjevačica ubijena na nasipu, da tačno opiše način, a ako to ne uspiju, sud će cijeniti dokaze koji su navedeni u optužnici i doći će do oslobađajuće presude”, govori Šipka i napominje da sve ovo tvrdi na osnovu dokaza koji su do sada poznati.

On dodaje da je cilj CFI od početka da pomogne tužilaštvu, da ih usmjeri i ukaže na bitne činjenice i dokaze.

“To smo pokušali da uradimo i sa zahtevom u kom smo naveli koje istražne radnje je potrebno učiniti da bi se došlo do ubice, ključnih dokaza i na kraju presude”, govori Šipka.

Da su dokazi protiv Marjanovića tanki, smatra i Predrag Savić, advokat porodice Krsmanović.

“Ako tužilaštvo ne iznese ozbiljne dokaze i uvrsti ih u optužnicu šest mjeseci od hapšenja, Zorana Marjanovića moraju da puste na slobodu. Ako imaju dokaze, neka kažu koji su, neka dokažu da je Jelena ubijena na nasipu. Međutim, zasad dokaza za to nema. Tvrdim da je istraga traljavo urađena, napravljen je niz grešaka i propusta. Da li je u pitanju namjera ili neznanje, nije mi poznato”, govori Savić.

On dodaje da je ipak moguće da tužilaštvo u optužnici navede ozbiljne dokaze, proširi istragu i donese nove naredbe za istražne radnje i time uozbilji cijeli postupak.

“Očekujem da tužilaštvo sada, nakon fotografija koje su objavljene u javnosti, naredi da se uradi supervještačenje, kojim će dokazati gdje je tačno ubijena pjevačica”, priča advokat Savić.

 

 

(Senzacija/Udarni.net)