NOVA PROMJENA NA FACEBOOKU: Ako vas nervira postoji način da se riješite “rakete” i vratite sve na staro

, , Comment closed

Zbog novina koje je uvela društvena mreža “Facebook” mnogi korisnici posljednjih dana izražavaju nezadovoljstvo.

U pitanju je Explore Feed. Tačnije, radi se o razdvajanju postova vaših prijatelja i objava sa stranica koje pratite.

Raketica koju ste do sada svi primjetili je upravo za to, Fejsbuk je završio sa promjenom pa sada korisnici i na računaru i na smartfonu imaju i News i Explorer Feed.

Međutim, postoji rješenje i za one kojima smeta ova promjena. Oni mogu n veoma jednostavan način sve vratiti na staro. Neophodno je da instaliraju Facebook Lite verziju koja nije predviđena za “raketicu” i na kojoj je dovoljno da jednostavnim pomjeranjem prema dole uživaju u svim objavama prijatelja i sadržajima sa stranica koje su lajkovali.

Ova verzija Facebook Lite predviđena je za starije telefone kao i sporije mreže, a važi za jednu od tri najbolje aplikacije za android koje se trenutno mogu besplatno mogu skinuti. Ona nudi osnovnu funkcionalnost, a najbolje od svega je to što ne troši puno podataka za prenos interneta i ne usporava previše telefon.

Na Facebook Lite aplikaciji je sve svedeno na minimum i manje je zahtjevno, te samim time i aplikacija zauzima manje memorije, skladišti manje podataka u uređaju i troši manje resursa.

Ovu aplikaciju možete besplatno preuzeti u Play Store-u te je koristiti umjesto klasične Fejsbuk aplikacije.

Osim toga, sastavni dio ov aplikacije je i messenger, kao što se nekad nalazio unutar Fejsbuk aplikacije, a to znači da ni tu aplikaciju koja troši ogromne resurse ne morate imati instaliranu na svom mobilnom telefonu.

 

(Srbija Danas \ Udarni.net)