Početak kraja: Bez obzira na sve, Donald Tramp napao Siriju, ima mrtvih (FOTO)

, , Comment closed

Trupe Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Francuske napale su Siriju! Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov obećao je da ova akcija neće ostati bez posljedica.

Vazdušni udari na Siriju otpočeli su kao “kazna” za navodnu upotrebu hemijskog oružja. Kako javljaju američki mediji, u Damasku se začulo šest snažnih eksplozija i nad gradom se nadvio gust dim. Svedoci sa lica mesta javljaju da je pogođen deo prestonice poznat kao Barzah, u kojem se nalaze naučni centri.

Kako je saopštio predstavnik Združenog komiteta načelnika štabova general Džozef Danford, SAD, Francuska i Velika Britanija su počele da bombardiju Siriju u 21.00 po Vašingtonu (3 sata po srednjeevropskom vremenu). On je istakao i da Rusija nije obaveštena o akciji, već da je samo po standardnoj proceduri poslato “standardno obaveštenje u vezi sa osiguranjem bezbednosti letova”.

Napad je trajao 50 minuta, a izveden je krstarećim raketama “tomahavk” sa brodova i aviona, javljaju strani mediji.

Donald Tramp predsjednik SAD-a  objavio je napad kasno uveče po lokalnom vremenu. On je izjavio da je spreman da odgovori Bašara al Asada od namjere da ikada više koristi hemijsko oružje.

“Naredio sam našim snagama da pokrenu precizne napade na mete za koje se vjeruje da predstavljaju postrojenja za proizvodnju hemijskog oružja sirijskog diktatora Bašara al Asada”, izjavio je Tramp.

On je uputio oštre riječi Rusiji i Iranu, koji su se protivile ovoj akciji. Da napomenemo da je Rusija najavila da će u slučaju napada odgovoriti i oboriti sve američke “pametne” projektile.

“Iran i Rusiju pitam sa kakvim nacijama žele da ih porede, sa ubicama nevinih muškaraca, žena i djece”, rekao je Tramp.

Ovo je najveći napad SAD i njihovih saveznika na Siriju od početka rata koji u toj zemlji traje više od sedam godina.

 

 

(Alo/Udarni.net)