Ogromna tuga u domu Žike Todorovića: Tri tragedije u tri godine

, , Comment closed

Život glumca Srđana Žiku Todorovića i nije mazio. Njegov trogodišnji sin Dejan je zaspao i više nikad se nije probudio. 

Ne postoje nikakve smjernice koje bi mogle upućivati na ovu tragediju, a nesretni roditelji su u potpunosti slomljeni.

Naime, pored ove tragedije glumac je i prije tri godine ostao bez oca, glumačkog barda Bore Todorovića, a koji je isto tako iznenada preminuo. Ovo nije sve u nizu tragedija, u augustu prošle godine preminula je i glumčeva tetka, velika dramska umetnica Mira Stupica.

Kobni dan glumca Žike Todorovića i njegove porodice je bio sasvim običan, ali je završio tragično. Njihov sin Dejan je bio bolestan, te je pio antibiotike i zbog toga su ga vodili na kontrolu. Negdje oko pet sati je legao da spava i utonuo u duboki san..

“Zaspao je i oko pola 7 sam pokušala da ga probudim, ali je bio utonuo u posteljinu, usne su mu bile plave, ja sam se uplašila i vrisnula sam. Pokušala sam da ga probudim, ali bezuspešno. Deki nije bio alergičan na antibiotike. Meni je njegova smrt misteriozna”

kazala je Ana i pri tome navela da je Žika pozvao hitnu pomoć, te da je ekipa ljekara pokušala da ga oživi, ali nažalost bezuspješno.

I smrt njegovog oca, glumca Bore Todorovića također je bila iznenadna. Malo prije smrti on je operisao slijepo crijevo, a tokom procesa oporavljanja mu je pozlilo i pao je u komu. Godine kada je umro najveća želja mu je bila da postane djed, što mu se i ostvarilo, ali ne dugo. Nažalost nije doživio ni da njegov unuk napuni tri mjeseca.

Tetka popularnog glumca velika dramska umetnica Mira Stupica preminula je nakon što je pretrpjela težak moždani udar, operisana je, ali nažalost nije uspjela da se oporavi.

Ove tri smrti u tri godine su veliki udarac za Žiku Todorovića. Kroz suze i jecajući Ana je otkrila da od gubitka djeteta nikad neće moći da se oporave.

“Ovo je pretežak dan u mom životu, toliko smo želeli da ga dobijemo. Posvetili smo mu život, sve je njemu bilo poredeđeno i ne mogu da prestanem da plačem jer mog Dekija više nema. On nam je bio i noć i dan i sreća i život. Sve ono što smo imali “

kazala je Ana Todorović.

 

(Blic \ Udarni.net)