Pala presuda: Sud odlučio o Zoranu Marjanoviću koji se tereti za ubistvo supruge Jelene

, , Comment closed

Sud donio odluku o Zoranu Marjanoviću koji se tereti za ubistvo supruge Jelene Marjanović…

Viši su sud u Beogradu donio je danas rješenje o određivanju pritvora Zoranu Marjanoviću, tako što mu je pritvor odredio samo zbog uznemirenja javnosti, dok je ukinuo razlog  opasnost uticanja na svjedoke, rečeno je Tanjugu u tom sudu

Odlučujući po žalbama Marjanovićevih branilaca, na rješenje sudije za prethodni postupak kojim mu je pritvor bio određen samo zbog opasnosti uticanja na svjedoke, krivično vanpretresno vijeće je zaključilo da nema zakonskih osnova za pritvor iz tog razloga, jer tužilaštvo u svom prijedlogu nije imenovalo odnosno idividualizovalo svjedoke na koje bi Marjanović mogao da utiče.

To vijeće je međutim uvažilo žalbu javnog tužioca i odredilo pritvor prema Marjanoviću imajući u vidu da “postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično djelo teško ubistvo, a da su način i posljedice izvršenja krivičnog djela, u konkretnom slučaju, dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka“, rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

Ona je dodala da su žalbe branilaca, u dijelu, u kojima se osporava postojanje osnovane sumnje da je okrivljeni izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret, kao neophodan uslov za određivanje pritvora, ocijenjene kao neosnovane, odnosno da su odbijene.

Ovo rješenje je pravosnažno tako da Marjanović ostaje u pritvoru do nove odluke suda sredinom oktobra.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mastu izvršenja zločina.

Marjanović je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

Na teret mu se stavlja krivično djelo teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Marjanović je i ranije privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

On je 16. septembra na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Tada je, prema pisanju medija, rekao da je tog dana, 2. aprila 2016. bio sa suprugom i kćerkom u šetnji u Borči nakon čega je Jelena produžila na džoging a on se vratio sa ćekom kući oko 15-16 sati.

Nestanak supruge je prijavio oko 20 sati, a njeno tijelo je policija pronašla sutradan na nasipu u Borči.

 

 

(Ekskluziva/Udarni.net)