Počela je sezona grijanja: Evo kako da dom bolje zagrijete, a pritom manje potrošite

, , Comment closed

Uveliko je počela sezona grijanja. Ono što tokom zimskih dana mnogobrojnim ljudima stvara probleme je potrošnja grijanja, odnosno računi koji dolaze na plaćanje.

Više grijanja obično znači i veći račun za potrošenu električnu energiju, no uz jednostavan trik vaš životni prostor može biti dodatno zagrijan uz samo malo truda i nekoliko komada aluminijske folije, preporučuju na studentskom blogu Sveučilišta Minnesota.

Naime, običnu aluminijsku foliju za kućanstvo, koju sigurno imate kod kuće, a ako ju i nemate dostupna je u gotovo svakoj trgovini, zalijepite iza radijatora.

Ovim potezom možete da postignete sljedeće: toplina iz radijatora će se reflektirati o površinu folije, odnosno neće grijati zid niti izlaziti kroz njega, već će se usmjeriti prema unutrašnjosti prostorije.

Foliju umjesto na zid možete zalijepiti i na komad kartona koji ćete potom postaviti iza radijatora i efekt je isti, a umjesto folije možete isto tako koristiti i neki drugi materijal koji na isti način reflektira toplinu, poput, primjerice, folije za zaštitu automobilskog stakla od sunca.

 

 

(Novi/Udarni.net)