Popularnom Barseloninom igraču Nejmaru prijeti robija od dvije godine

, , Comment closed

Velikom nogometašu koji je vrhunac karijere dožvijeo u Barseloni a reprezentativcu Brazila prijeti robija zbog prevare u korupcije čak dvije godine.

Tamošnje Špansko tužilaštvo traži od Nacionalnog suda u Madridu da fudbalera Barselone Nejmara kazni sa dvije godine zatvora i novčanom kaznom od 10,6 miliona dolara, a takođe i da katalonski i brazilski klub budu kažnjeni sa devet, odnosno sedam miliona dolara.

Žalbe Nejmara, Santosa i Barselone da se odbace optužbe za prevaru i korupciju su odbjene tako da Brazilcu prijeti zatvor.

Brazilski investicioni fond DIS je pokrenuo postupak jer smatra da je oštećen za naknadu za Nejmara pošto je polagao 40% prava na njega.

Barselona je tada navela da je transfer vrijedan 57,1 milion eura, da je Nejmaru pripalo 40 miliona, a Santosu 17,1 miliona, od čega je kompanija DIS dobila 6,8.

Naime nakon svega toga i velike rasprave španski sud naveo je da je transfer vrijedio 83,3 miliona, zbog čega se i žalila kompanija DIS, jer smatra da je Barselona prikrila pravi iznos i isplatila joj manje novca.

Niko ne može da vjeruje da se ovo događa. Mnogi se pitaju gdje je nestao nogomet kojeg smo poznavali, jer sve se vidno vrti samo oko novca. Vrijeme će u narednom periodu pokazati da li će zaista popularni nogometaš odrobijati dvije godine ili će proći samo sa novčanom kaznom.

 

(Telegraf/Udarni.net)