Užas: Stravična saobraćajna nesreća, poginuo poznati biznismen (FOTO)

, , Comment closed

Još jedna teška saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom…

Nesreća se dogodila kada je vozač upravljajući vozilom marke volvo vjerovatno zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i seltio sa ceste.

U saobraćajnoj nesreći u četvrtak oko 16 sati u mjestu Selnica u sjevernom dijelu Međimurske županije poginuo je vozač osobnog vozila, doznaje se u međimurskoj policiji.

Nesreća se dogodila kada je privatno vozilo marke Volvo čakovečkih oznaka u Čakovečkoj ulici u Selnici, u zavoju izletjelo s ceste i udarilo u saobraćajni znak i stablo te palo u potok, doznaje se od glasnogovornika Policijske uprave međimurske Nenada Riseka.

Poginuli vozač bio je sam u vozilu, a prema neslužbenim informacijama Međimurskih novina, riječ je o 59-godišnjem Dragutinu O., inače poznatom poduzetniku i suvlasniku tvrtke iz Čakovca koja se bavi radovima u metalnoj industriji.

Županijska saobraćajnica je zbog očevida bila zatvorena za sav psaobraćaj. Osim policije, na terenu su bili i vatrogasci te vozilo hitne pomoći.

Kako javljaju mediji nesreća se dogodila na mjestu koje ljudi znaju kao “Pod mlinom”, a prizori s mjesta događaja su užasni: prednji dio vozila je potpuno uništen, a vozač je ostao ukliješten između sjedala i ostatka vozila tako da su morali intervenirati vatrogasci.

Mještani kažu da su čuli škripu guma, a potom i tupi udarac vozila u prometni znak, potom mostnu ogradu, nakon čega su pozvani policajci.

 

 

(Jutarnji/Udarni.net)