ŠOK: Zakopana živa beba, policajci čuli plač i osam sati iskopavali (FOTO)

, , Comment closed

Veliki šok, ovakvo nešto nije zapamćeno…

Novorođenče koje je osam sati bilo živo zakopano u zemlji, spasila je ovog utorka policija pravo iz groba.

Rodbina je devojčicu, tek stiglu na svijet, zakopala direktno u zemlju i van sanduka, vjerujući da je beba rođena mrtva.

Dva policajca iz Brazila poslata su da otkopaju improvizovanu grobnicu, kako bi se dijete pravilno sahranilo. Očekujući da pronađu maleni leš, oni su rukama uklanjali prašinu, a onda su začuli kako nešto iz zemlje cvili.

Devojčica se, prljava od zemlje i i dalje prikačena za svoju pupčanu vrpcu, borila da diše nakon što je osam sati provela zakopana u zemlji. Policija ju je odmah odnela u bolnicu, gdje su ljekari pročistili njene disajne puteve i dali joj kiseonik.

Rezultati sa intenzivne njege kažu da beba dobro napreduje, s obzirom na težak početak njenog života.

Policiji je te večeri bio upućen anonimni poziv da smrt novorođenčeta nije na adekvatan način prijavljena vlastima.

Oni su prvo posjetili kuću bebine porodice u Kanarani u zapadnom Brazilu, gdje su saznali da je majka djeteta Brazilka indijanskog porijekla, stara svega 15 godina.

Mlada majka rekla je kako je bila sama u kupatilu kada je osjetila kontrakcije. Beba je, kako ona tvrdi, vrlo brzo izašla, ispala na pod i pala na glavu. Kako nije plakala, bebina prabaka (57) povjerovala je da je dijete mrtvo.

Žena se branila time da je ispoštovala tradiciju svoga plemena, te da je djevojčicu zavila u tkaninu i zakopala u dvorištu. Uvjerena u ispravnost svog postupka, porodica nije oklijevala da policiji pokaže “grob”, koja svakako nije očekivala da dijete pronađe živo.

Majka tinejdžerka takođe je primljena u bolnicu zbog komplikacija usred njene trudnoće, dok je prabaka uhapšena uz optužbe za pokušaj ubistva.

 

 

 

(Alo/Udarni.net)