Majka kupil djeci konder jaja, kad je stigla kući čekalo je veliko iznenađenje (FOTO)

, , Comment closed

Hristina je u jednom marketu kupila djeci kinder jaje, ali nije očekivala da će dovesti njihovo zdravlje u pitanju!

Naime, čim je došla vidjela je da nešto nije u redu, a onda je otkrila da je rok upotrebe koji je istekao prelijpljen…

“Dragi prijatelji, došli smo i do toga da se prelepljuje istekli rok trajanja na kinder jajima. Neka vam je alal tih 2-3 evra koje uštedite na račun nekog deteta”. napisala je ona uz fotografiju na Tviteru.

Da napomenemo, nedavnim istraživanjem lista “Kurira” otkrivene su brojne prevare trgovaca, pa tako u jednoj prodavnici rok trajanja piletine određuju prema datumu mjerenja, a ne prema datumu proizvodnje!

Predsjednik Pokreta za zaštitu potrošača Petar Bogosavljević tada je za “Kurir” izjavio da je u ovakvim slučajevima riječ ne samo o pravima potrošača već i o “ljudskim, elementarnim pravima”.

“Ranije je varanje prodavaca na roku trajanja nekog proizvoda bila masovna pojava, ali u poslednjih nekoliko meseci je stanje bolje. Unapređena je i tehnologija, pa je teže sakriti i prelepljivati nalepnice u hermetički zatvorenim ili upakovanim proizvodima. Dešava se da građani nekad i ne obrate pažnju na rok trajanja jer smatraju da je, ako je na polici – još uvek za upotrebu. Nažalost, ima i nepoštenih trgovaca, koji na štetu potrošača drže robu na zalihama, onda je prodaju i kad joj istekne rok trajanja, i to po istoj ceni kao da je sve u redu”, govori Bogosavljević.

Doktori upozoravaju da je posebno opasno ako u organizam unesete mlijeko, meso, sireve, ribu ili jaja sa isteklim rokom trajanja jer onda može doći do ozbiljnijeg trovanja organizma.

 

 

 

(Kurir/Udarni.net)