Popularna pjevačica u strahu: Jeleni Karleuši prijeti zatvorska kazna do 5 godina

, , Comment closed

Više javno tužilaštvo pokrenulo je istragu…

Popularna pjevačica i folk diva Jelena Karleuša strahuje od zatvorske kazne i to u visini do pet godina.

Više javno tužilaštvo pokrenulo je istragu, a ako se utvrdi da su uz još 41 osobu, među kojima su Mirjana Bobić Mojsilović i Miroljub Petrović, širili paniku, mogu da završe iza rešetaka

Protiv 43 osobe koje su se javno protivile vakcinisanju MMR vakcinom udruženja “Pedijatrija zasnovana na dokazima” i “Građani protiv šarlatanstva” podnijela su krivične prijave i preti im kazna zatvora od pet godina!

Među najaktivnijim su bili pjevačica Jelena Karleuša, dramaturg Maja Volk, književnica Mirjana Bobić Mojsilović, doktor prirodnjačkih nauka Miroljub Petrović i samozvana doktorka Slađana Velkov.

“Obaveštavamo javnost da Više javno tužilaštvo u Beogradu, odeljenje za visokotehnološki kriminal, postupa u pravcu utvrđivanja krivične odgovornosti više javnih ličnosti protivnika vakcinacije dece i oni su predmet obrade i procesuiranja odeljenja, koje vrši provere navedenog činjeničnog stanja i prikuplja potrebne dokaze i dokumentaciju kako bi na adekvatan način i u potpunosti pretkrivični postupak bio sproveden i okončan”, saopštilo je juče Više javno tužilaštvo.

Nema ustupaka

Oni naglašavaju da ni u ovom, kao ni u bilo kom drugom predmetu neće biti ustupaka niti izuzetaka kada je riječ o utvrđivanju krivične odgovornosti onih lica koja su izvršila neko krivično djelo.

Krivično delo

Advokat Nebojša Perović objašnjava da navedene radnje mogu da predstavljaju krivično djelo izazivanja panike i nereda, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

“Ukoliko lica prenošenjem određenih vesti kojima izazivaju paniku i nerede osujete ili značajnije ometaju sprovođenje nekih odluka i mera državnih organa, može doći do izazivanja panike. Međutim, postavlja se pitanje u kojoj meri su ta lica uticala da građani ne prihvate vakcinacije ili su na to uticali primeri roditelja koji su prepričavali da su im deca obolela nakon MMR. Pokretanje postupka i gonjenje osumnjičenih ne znači da su ta lica i odgovorna za to delo, već će to nadležno tužilaštvo razjasniti”, kaže Perović.

 

 

 

(Kurir/Udarni.net)