Svaka čast: Naša domaća pjevačica trudna u 50-oj godini života, dobit će blizance (FOTO)

, , Comment closed

Za mnoge stvari u životu treba hrabrost, a kada je ta riječ u pitanju onda su u mnogima slučajevima žene mnogo hrabrije od muškaraca. A, posebno kada je u pitanju majčinstvo.

Domaća popularna i veoma tražena pjevačica narodne muzike, rođena Jablaničanka, već duži niz godina sa adresom stanovanja i poslovanja u njemačkom gradu Ninbergu Jasminka Hamza Tajči, živi svoj život pored supruga Petera, Nijemca koji je izuzetno voli, poštuje i cijeni, prenosi “Express”.

U Jasminkinom životu još jednom se potvrdila ona stara izreka: “Ko čeka , taj i dočeka”. A, Tajči ne samo da je dočekala sreću i brak sa Peterom već će ova hrabra i lijepa žena, koja je već dobro zagazila u petu deceniju života, postati i majka!

Međutim, ne majka samo jednog djeteta već će na svijet donijeti blizance!

“Kada sam se udala prije nekoliko godina, željela sam odmah djecu. Međutim, nije nam se dalo. Nadu i vjeru da ću postati majka nisam gubila, ali Peter i ja smo se u razgovorima pomirili s tim da ćemo živjeti naš skladan život i bez djece ako ih ne bude. Ali, znate kako se kaže: “Čovjek snuje, a dragi Bog odlučuje”. Kada smo izgubili svaku nadu da ćemo postati roditelji, kada smo se opustili i prepustili nekom drugim stvarima u životu, desilo nam se ono za čim smo čeznuli. Ostala sam trudna”, uzbuđeno je govorila Tajči.

Na pitanje kada je to primijetila i da li je sve simptome shvatila ozbiljno, Tajči nam je ispričala:

“Bilo je to ljetos u Budvi. Moj muž i ja željeli smo da provedemo odmor u tom lijepom gradu, a poznata sam po tome da volim da noću izađem i da se malo isplešem. Tako smo otišli u jedan restoran koji je imao uživu muziku i već je bio popunjen. Iako je konobar bio ljubazan i našao nam mjesto, počela sam da histerišem, da vičem, da se ljutim. Sve mi je smetalo. Moj Peter je pokušao na sve načine da me smiri, izađe u susret, međutim meni je i on smetao. Mislila sam da sam umorna, kontala na neke sasvim druge stvari, ali ne i na trudnoću. Čak i kada smo se vratili u Jablanicu gdje uživam da budem sa mojom braćom i njihovom porodicom i tu sam bila nervozna i jedva čekala da se vratim u Ninberg. Po povratku nisam ni tada pomišljala da sam u “drugom stanju”, a ja sam bila sve, samo ne ona stara Tajči. Onda sam u dogovoru sa suprugom otišla na pretrage da saznam šta je razlog mojoj nervozi, uznemirenosti. Tada je uslijedila šok dijagnoza: trudnoća. Mislila sam da ću pasti u nesvijest od sreće. Jednostavno nisam se nadala. Mislila sam da sam teško bolesna, da mi je stotinu nekih drugih stvari, ali trudnoća ni u snu. Odmah sam nazvala supruga, on je došao po mene i onda smo kao mala dijeca plakali od sreće. Bio je to dan i moment koji nam je promjenio živote i koje će nam tek promijeniti, ali nabolje.”

O imenima djece, a bit će dva dječaka Tajči i Peter nisu još razmišljali, ali kako nam Tajči reče, neće to biti imena ni previše evropska, ni previše bosanska. Bit će imena koja će se lako izgovarati, a ono što je njima najbitnije da živa i zdrava dođu na svijet i da budu sretna.

Pitali smo Jasminku da li je u njenoj porodici ili u porodici njenog muža bilo blizanaca.

“Na strani mog supruga nikada, ali onda sam se malo raspitala kod moje uže i daljnje rodbine te sam saznala da je bilo blizanaca u porodici, pa sam eto tako nastavila tu tradiciju u poodmaklim godinama. Ova djeca su dar s neba i ja ću biti najbolja i najsretnija majka na svijetu. A poručujem mnogim ženama koje žele djecu, da ne gube nadu i vjeru jer do sudbine se pobjeći ne može, a ona te obraduje kada se najmanje nadaš.”

Pjevačica Tajči koja je oduvijek bila nemirnog muzičkog duha ne miruje, pa tako iako je u šestom mjesecu trudnoće, još uvijek se pojavljuje na pojedinim nastupima uživo i oduševljava publiku svojim osmijehom, šarmom, ali i posebnim ozračenjem jedne buduće majke.

 

(Ekskluziva/Udarni.net)