Svoju bol prenosila na papir: Dnevnik ubijene pjevačice Jelene Marjanović otkriva ubicu

, , Comment closed

Prije samog ubistva Jelene Marjanović aprila 2016. godine, policajci su u kući u kojoj je živela zaplijenili četiri sveske u kojima je nesrećna žena bilježila svoje pjesme, ali i opisivala odnose sa mužem i članovima njegove porodice.

Ovo je vjerovatno posljednja neobjavljena tajna iz istrage zločina o kome Srbija priča već više od 19 mjeseci.

Pregledima ovih svesaka, inspektori su dobili detaljan uvid u Jelenine odnose sa mužem Zoranom i njegovim roditeljima i bratom s kojima je živjela, što je dodatno bacilo sumnju na njih kao osumnjičene za ubistvo. Policijski izvori objašnjavaju da “Jelenine sveske” nisu klasični dnevnici, ali…

“Jelena je zapisivala različite pesme, uglavnom ljubavne, koje je verovatno smišljala za neki od svojih budućih albuma. Međutim, ima i vrlo interesantnih njenih setnih misli, koje ukazuju da joj nije bilo baš sve potaman u životu. Na nekoliko mesta je opisala i žestoke svađe sa Zoranom i drugim ukućanima. Pisala je i o tome kako su je isterivali iz kuće i kako je morala da spava u studiju”, govori sagovornik lista “Informer”.

On dodaje da su Jelenine sveske, kao i ostale stvari koje su zaplenjene, pažljivo analizirane. Angažovano je nekoliko istražitelja, među kojima su i grafolozi i psiholozi, koji su dobili Jelenine sveske da ih detaljno pročitaju i analiziraju.

Osim tih svezaka, vještaci su analizirali i mnoge druge stvari koje su uzete iz kuće Marjanovića nakon ubistva.

“Tada su izneli luk i strele, kundak od puške, razne alatke, bicikl, tepih, lap-top, tablet i kutiju za sintisajzer. Takođe, policija je iz te kuće iznela i peškire i kutije pune garderobe Zorana Marjanovića i članove njegove porodice kako bi se pronašli biološki tragovi zločina. Među uzetim stvarima bile su cipele, ali i Zoranove pantalone koje je nosio u trenutku kada je Jelena nestala. Baš te pantalone ispostavile su se kao ključni dokaz protiv njega, a s obzirom na to da se blato na njima poklopilo sa blatom na mestu gde je nađeno Jelenino telo”,

nabraja inspektor angažovan u istrazi.
(Alo/Udarni.net)