TRAGEDIJA: Majku izbola nasmrt zbog stana

, , Comment closed

Nesretna starica (80) preminula je prije dolaska ljekara.

Naime, staricu Danicu Papan (80) iz Zemuna nasmrt je izbola njena kćerka Ljiljana S. (57) u petak uveče nožem.

Ljiljana je svoju majku izbola zbog toga što starica nije htjela da njoj ostavi stan u centru u Zemunu, već je željela da ga pokloni Crvenom krstu.

Majka i kćerka su i prije toga bile u svađi, no pomirile su se prije dva mjeseca, onda kada se Ljiljana razvela od muža i preselila se kod majke.

Nakon zločina kćerka je pozvala Hitnu pomoć i policiju i predala se, no, starica je iskrvarila i umrla prije dolaska ljekara, jer je bila izbodena po vratu.

Prema onome što su za “Alo!” rekle komšije, ubijena Danica je imala nezgodnu narav i bila je teška osoba.

Oni sumnjaju da Ljiljana više nije mogla da podnese majčino šikaniranje te da je u afektu potegla kuhinjski nož.

“Bila je nadžak-baba. Godinama je maltretirala svoju ćerku jedinicu. Jednostavno, bila je bez srca i duše. Ljiljana ranije nije dolazila, jer majka to nije želela! Otkako se Ljilja doselila, često su se svađale. Danica je non-stop nešto pridikovala. Govorila je da će stan dati Crvenom krstu jer ne želi da ga ostavi ćerki. Ljiljanu je sve to pogađalo i verovatno joj je prekipelo”

rekao je komšija kog smo juče zatekli u zgradi.

Prema onome što on kaže Ljiljana se sa svojom kćerkom nedavno doselila kod Danice, zbog toga što se razvela od muža.

“Pošto je starica došla u godine kada više nije mogla sama da brine o sebi, a Ljiljani se brak raspao, nekako su se dogovorile da dođe kod nje u Zemun. Saglasile su se da Ljiljana i njena ćerka brinu o starici. Danica nam je nedavno rekla da je išla u Centar za socijalni rad da traži pomoć i negu u kući, ali su joj ćerka i unuka rekle da nema potrebe za tim jer će one brinuti o njoj “

rekao je komšija i pri tome dodao još i da je mogući motiv za ubistvo to što Danica nikako nije mogla da prihvati kćerku i da se prilagodi životu u zajednici.

“Pre nekoliko dana Ljiljana i njena ćerka su došle kući, a Danica nije htela da im otvori vrata. Smatrala je da su se vratile kasno i da nije primereno da u to doba budu van kuće. Tada je intervenisala čak i policija. Tek kada su policajci pozvonili na vrata, starica je otvorila”

rekao je komšija.

No, prema onome što izvor govori i Ljiljana je nakon razvoda bila u lošem psihičkom stanju.

“Bila je depresivna zbog raspada braka. Videlo joj se po očima da je nekako odsutna i potištena. Loš život i konstantno majčino šikaniranje su najverovatnije doveli do toga da joj padne mrak na oči i da potegne nož”

rekao je izvor.

” Ljilja je prema nama uvek bila ljubazna i fina. Za nju imamo samo reči hvale. Žao mi je zbog njene sudbine, jer je jedna napaćena duša.”

kazao je naš sagovornik.

Osumnjičena za ovo ubistvo Ljiljana S. će nakon isteka policijskog pritvora biti privedena u Više javno tužilaštvo u Beogradu na saslušanje, a stan u kom se ovaj užasni zločin desio nakon uviđaja policije je zapečaćen.

No, sa druge strane Danicu su pojedine komšije hvalile i govorile kako je ona bila divna, tiha i dobronamjerna žena.

“Ona je bila dama. Zar ovako da strada? U šoku sam šta je jadnica doživela “

kazala je jedna od Daničinih poznanica.

 

(Alo \ Udarni.net)