Tramp započinje rat: Američki predsjednik prebacuje vojsku na Balkan

, , Comment closed

SAD trupe premiješta u južnu srpsku pokrajinu…

Vašington povlači trupe iz Nigerije i premiješta ih na Kosovo! Američki predsjednik Donald Tramp je u petak poslao pismo Kongresu u kome detaljno navodi u kojima su sve područijima prisutni američki vojnici koji se, kako navodi  “bore u globalnom ratu protiv terorista”, vojnici će biti povučeni iz Nigerije i premještene na Kosovo.

Interesantno, ova odluka je donijeta nakon hapšenja dvojce terorista koji su pokušali napad na Kfor. Kako je navodno osnovni sud u Prištini donio odluku da se E.H. i G.Š. odredi jednomjesečni pritvor zbog sumlje da su planirali samoubilački napad na snage Kfora, ali i pripremali terorističke napade na  Kosovu, u Belgiji, Francuskoj, saopštio je taj sud.

Dvojca okrivljenih privedena su 5. juna. Međutim, informacija o privođenju je usljedila tri dana kasnije, kada im je sud odredio pritvor.

“Aktuelne operacije koje su SAD sprovele uz pomoć brojnih međunarodnih partnera bile su uspešne, pre svega u Iraku i Siriji. Ukoliko je potrebno, u odgovoru na terorističke pretnje odobrićemo dodatne mere u intersu zaštite građana i interesu SAD”, naveo je Tramp.

U pomenutom pismu se, osim Kosova, pominje se i Avganistan, Irak, Sirija, Arapsko poluostrvo, Jordan, Libija, Kamerun, Čad, Nigerija, Filipini, Egipat, Gvantamona.

U ovom trenutku nije pomenut tačan broj vojnika na Kosovu, ali procenjuje se da ih ima trenutno oko 690.

Interesantno, u oktobru 2017. su četiri američka vojnika u Nigeriji ubila lokalni džihadisti.

 

 

 

(Srbijadanas/Udarni.net)