TUGA: Lepa Brena progovorila o TRAGEDIJI koja je zadesila njenu porodicu

, , Comment closed

Lepa Brena odlučila da progovori o tragediji koja je zadesila njenu porodicu.

Naime, pjevačica i njen suprug, bivši teniser Boba Živojinović prošli su kroz veliki pakao onda kada je kidnapovan njihov sin Stefan. Ovaj događaj desio se prije 18 godina, a tada osmogodišnji Stefan kidnapovan je ispred porodične kuće u naselju Bežanijska kosa.

O ovom nemilom događaju pjevačica je godinama ćutala, ali je posljednjih godina tek ponešto otkrila o svemu tome. Stefanova otmica je za popularnu pjevačicu i dalje bolna tačka i tema koja se nikada neće završiti.

“Stefanova otmica je za mene kao kada doživite metastazu raka i preživite je. To je priča koja nikada neće biti završena. Kao da imate ćeliju u sebi koja može da se razvije bilo kada. Mi smo porodica koja o tome stalno priča. Za sve, posebno za nas roditelje je strašno da se desila jedna takva kriminalna stvar a da država nije učinila ono što je trebalo. Počinioci nisu pronađeni i kažnjeni, policija nije završila svoj posao. Ono što želim decidirano da kažem niti smo Boba i ja, niti je Stefan na početku svoje karijere želeo da se o otmici prave bilo kakve insinuacije. Ukoliko država, policija ili bilo koji državni organ smatra da ova priča treba da se istraži do kraja i pronađu počinioci, to treba da se radi iza zavese, daleko od medija”,

kazala je Lepa Brena za Glamur.

Podsjećanja radi, Stefan Živojinović otet je 2000. godine. Ali okolnosti pod kojima je otet su još uvijek nerazrješene. Ono što je poznato jeste da su Brena i Boba za otkup sina dali 2,5 miliona maraka, ali da otmičari nikada nisu pronađeni.

Punih pet dana Brena i Boba nisu znali ništa o svom sinu i tada su prolazili kroz pravu agoniju. Po njihovoj želji mediji nisu izvještavali ništa o otmici sve dok Stefan nije vraćen u ruke roditelja.

Za ovaj događaj postoje dvije priče. Prema prvoj priči, Stefana je kući dovezao taksista nakon što su ga poslije primopredaje otmičari ostavili na Kalemegdanu. A prema drugoj priči, dječak je predat majci, koja se tada nalazila na nišanu snajperista, dok je Boba predavao novac otmičarima na Novom Beogradu. 

No, kako su tadašnji mediji prenosili, u pregovorima sa otmičarima važnu ulogu odigrao je Milorad Ulemek Legija, bivši komandan JSO. Spekulisalo se o tome i da je upravo Legija predao novac kidnaperima. No, njegova uloga u otmici malog Stefana nikada nije zvanično potvrđena.

 “Zemunci” i njihovi saučesnici iz JSO oteli su Miroslava Miškovića, Miliju Babovića i druge. Uglavnom su se bavili kidnapovanjem i drogom. To su, što bi se reklo, bile najjeftinije pare”

kazao je Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbjednosti.

 

(Kurir \ Udarni.net)