Veliki šok i tuga: Popularnom pjevaču narodne muzike dijagnosticiran RAK (FOTO)

, , Comment closed

Pjevaču narodne muzike doktori su dijagnosticirali rak debelog crijeva, nakon čega je u oktobru prošle godine i operiran… 

Prije operacije pjevač je bio podvrgnut hemoterapijama i zračenju, ali to mu nije pomoglo pa su se ljekari odlučili napraviti korak dalje.  

Popularni pjevač Feridu Avdiću u ispovijesti za “Dnevni avaz” kazao, danas se dobro osjeća, nalazi su OK, a vratio se i nastupima.

Snaga koja je potrebna za napredak

“Sve je prošlo u najboljem redu, nakon operacije se, hvala Bogu, osjećam dobro. Na kontrolu idem svakih šest mjeseci, a naredna je zakazana za april”, govorio je Avdić za “Avaz”.

Pjevač narodne muzike naveo je između ostalog da je najvažnije to da su doktori na vrijeme otkrili bolest i da nije izgubio snagu za borbu što je velika prednost u tom trenutku:

“Nisam se uplašio, bez straha sam prihvatio i ovo iskušenje. S obzirom na to da sam svašta u životu prošao, dobio sam neku dodatnu snagu da se i s ovim izborim. Sreća, pored mene je bila porodica, djeca i unuci. Osim članova porodice, tu su bili i prijatelji koji su se javljali i zvali da pitaju kako sam”, rekao je pjevač.

Jedan od velikih i ključnih faktora u trenutku kad saznate za bolest je volja za životom i vjera u bolje sutra:

“Bio sam uvijek pozitivan, a taj me duh održao i u teškom periodu kada sam se borio s bolešću. Dok sam ležao u bolnici, davao sam nadu i drugim bolesnicima, širio pozitivnu energiju. Vjerujte da je pozitivan duh 50 posto napretka u vremenu borbe s bolešću”, navodi pjevač.

 

Pjevač ističe kako za bolest postoje i razlozi kao što su genetika, stres, sikirancija…

“Iako sam vrijeme provodio u prirodi, na svježem zraku, planinario, ipak se desilo. Kada sam se raspitivao kod doktora, kazali su mi da dosta ima i do genetskih predispozicija. Onda ima tu stresa, sekiracije, osjetljivosti… Čovjek misli meni se to ne može desiti, ali nikad se ne zna šta nas sutra čeka. Svako od nas ima slabost za koju ne znamo kad nas može sustići”, pojašnjava Avdić.

 

 

(Avaz/Udarni.net)