Tuga za sve ljubitelje filmova: Preminuo popularni glumac kojeg su svi voljeli (FOTO)

, , Comment closed

Za sve ljubitelje filmova stigla je tužna vijest. Preminuo je poznati glumac koji je glumio u nekoliko najupečatljivijim filmovima svih vremena. Iza njega su ostali njegova supruga i sin.

Popularni glumac Nelsan Elis, najpoznatiji po ulozi gej kuara Lafajeta Rejnoldsa u seriji “Prava krv” (True Blood), preminuo je u subotu u 40. godini od srčanih komplikacija.

Glumac iz Ilionisa igrao je i Martina Lutera Kinga Juniora u “Batleru”, pevača Bobija Berda u filmu o Džejmsu Braunu “Pokreni se”, zatim u filmu “Služavke” i, najskorije, u seriji “Elementarno”.

Na filmu su mu posljednje uloge bile u nezavisnom ostvarenju “Little Boxes” i predstojećem “True To The Game”.

Oktavija Spenser, koja je sa njim igrala u “Služavkama”, ovim riječima se oprostila od kolege na Instagramu:

“Upravo sam saznala da smo izgubili Nelsana Elisa. Srce mi se slama zbog njegove dece i prijatelja. Upoznala sam ga na snimanju filma “Solista” i probali smo sa mnogo beskućnika. Nelsan je glumio našeg savetnika. Ušetao je u vojničkim pantalonama, belom majcom, beretkom i džinsanom jaknom. Bio je divan, seksi, ali njegov talenat me je ostavio bez teksta. Postali smo prijatelji odmah posle toga. Bio je toliko duhovit. Nedostaje mi”.

HBO, na kojem se “Prava krv” emitovala od 2008. do 2014, izdao je saopštenje u kojem se navodi da su “izuzetno tužni” ovom viješću.

“Nelsan je bio višegodišnji član naše familije a njegova uloga Lafajeta ostaće jedna od najupečatljivijih u nasleđu ‘Prave krvi'”.

U jednom intervjuu 2012. Elis je rekao da je prošao čak četiri kruga audicija da bi dobio ulogu Lafajeta. Prvo ga je igrao kao karikaturu, ali kada je počeo da imitira svoju majku, dobio je ulogu.

Nelsan Elis rođen je u Harviju, u državi Ilinois, gde je u srednjoj školi stekao ljubav prema pozorištu i glumi. Kasnije je zavšrio Umetničku školu Džulijard za izvođačke umetnosti u Njujorku.

Iako je vrlo retko govorio o svom privatnom životu i odbijao da se deklariše kao gej ili strejt, poznato je da je imao suprugu i sina.

 

(Blic/Udarni.net)