Ugorožena bezbijednost: Crveni meteoalarm, stiže nam oluja kakva se ne pamti

, , Comment closed

Najnovije saopštenje iz meteorološkog zavoda…

Hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje za sutra i u subotu kada se očekuje veća količina padavina, grad, grmljevina i olujni vjetar.

Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, u petak uveče i tokom noći na zapadu i sjeveru, a u subotu i u ostalim krajevima zemlje očekuje se veća količina padavina.

U većini mjesta pašće od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom za kratak vremenski period, a intenzivniji grmljavinski procesi lokalno će usloviti pojavu grada, olujni vetar i obilnije padavine.

Upozorenje je objavljeno i za područje Beograda.

Navodi se da se sutra uveče i tokom noći očekuju intenzivniji grmljavinski procesi, lokalna pojava grada, olujni vetar i obilne padavine.

Zbog izgleda vremena za petak i subotu u pojedinim delovima Srbije za te dane je proglašen i crveni meteo-alarm, što je najveći stepen upozorenja na vremenske nepogode.

Crveni meteo-alarm, kako se navodi na sajtu RHMZ, mogu izazvati velike materijalne štete i ozbiljno ugroziti bezbijednost ljudi i životinja.

U “crvenom” će sutra biti Bačka, Srem i Zapadna Srbije, dok će Banat biti u narandžastoj zoni meteo-alarma. Ostatak Srbije je u “žutom”.

Narednog dana, u subotu, pod narandžastim meteo-alarmom biće Zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje, Jugoistočna, Jugozapadna Srbija i područje Kosova i Metohije.

 

 

(Srbijadanas/Udarni.net)