Vapaj majke zaledio krv u žilama: “Pomozite, moj Teo je ostao unutra!”

, , Comment closed

Samohrana majka Ivona Balas (22) u utorak je doživjela veliku tragediju.

Naime, u strahovitom požaru koji je zadesio njenu kuću izgubila je svoje najmanje dijete, dvogodišnjeg Tea. Veliki plamen sukljao je iz malene kuće u mrakom obavijenom naselju Zapadno predgrađe u Osijeku.

Požar su prvo primijetili susjedi koji su pozvali vatrogasce i Hitnu pomoć, a nakon toga dotrčali do kuće sa namjerom da pomognu stanarima.

Stigli su baš u trenutku kada je majka iz kuće u naručju iznosila jedno svoje dijete. Dala ga je susjedi te se ponovo uputila prema kući, no spasa nije bilo vatra je nemilice gutala sve prostorije. Nesretna majka je bolno kriknula i zavapila “Pomozite mi, Teo mi je ostao unutra!”.

Tužni krik ove majke sledio je prisutnima krv u žilama.

Za ovu nesetnu samohranu majku to je bila noć užasa, noć u kojoj je u strahovitom požaru izgubila svoje najmanje dijete, svog dvogodišnjeg Tea.

“Bilo je oko 18 sati kada sam začula neko čudno, glasno pucanje vani, kao da netko baca petarde. Potom je nešto palo u moje dvorište. Izašla sam van, a mrkli mrak osvjetljavala je svjetlost vatre. Prvo sam pomislila da gori moja kuća pa sam odmah pozvala zeta i unuka koji žive par kuća dalje. Dotrčali su. Susjedi su se skupljali ispred Ivonine kuće koja je spojena sa mojom. Zapravo je kod nje sve gorilo. Pucale su salonit ploče na njenom krovu. Letjeli komadi svuda okolo. Ivona je iz kuće iznijela četverogodišnjeg sina Tomislava. Vikala je da joj je Teo ostao u kući. Nije se usudila ići po njega. Da nisam tako stara ja bih uletjela po dijete, makar i ja izgorjela. Moj unuk pokušao je ući u kuću punu vatre i dima kroz prozor koji je do našeg. Jednom nogom je ušao, ništa se unutra nije vidjelo. Ivona mu je viknula da mali nije u toj sobi. Do druge sobe se nije moglo doći. Sve je izgorjelo u par trenutaka”

kazala je kroz suze Terezija Čabai (70), prva susjeda samohrane majke Ivone.

Terezija kaže da joj nije jasno kako majka nije uspjela na vrijeme primjetiti požar, te dodaje da im je i prošle godine tijekom velikog nevremena i olujnog vjetra, na kuću palo ogromno drvo kestena, i tada je ona spašavala Ivoninu djecu. Drvo koje je palo je prepolovilo kuću te su djeca ostala zatočena u jednoj sobi. Morali su ih izvlačiti kroz prozor, na svu sreću uspješno.

Jedina srreća u svoj toj nesreći je ta što u trenutku požara Ivonino dvoje djece Leon (6) i Lucija (5) nisu bili u kući. Naime, oni su toga popodneva otišli kod bake i djede koji također žive par kuća dalje.

“Nažalost, do kuće naše kćeri došao sam kada je požar već zahvatio sve. Supruga i ja smo bespomoćno stajali ispred kuće koja nestaje u plamenu i plakali za našim Teom. Kći i starijeg Tomislava već je odvezla Hitna jer su se nagutali dima. U bolnici su još. Nismo Ivonu ni vidjeli ni čuli još pa ne znamo ni kako je ni što se dogodilo, zašto je izbio požar i zašto nije uspjela izvući i Tea. Malima nismo dali da to sve gledaju. Strašna tragedija”

kroz plač je rekao Ivonin tata Ivica Virovac koji zgarište kuće u kojoj je nesretno izgubio unuka ne želi niti vidjeti.

Maleni Leon i Lucija tuguju za svojim bratom koji je izgubio život u ovoj nesreći.

FOTO: Ilustracija
(24sata \ Udarni.net)