Velika bol i tuga: Majka pjevača Sinana Sakića u lošem stanju, ponavlja samo jedno…

, , Comment closed

Velika tuga i bol…

Majka pokojnog pjevača Sinana Sakića, Đulka Sakić u svojoj ispovijesti otkriva da je već sahranila kćerku i da se boji da sinovljevu sahranu neće preživjeti.

“Umreću! Ja ovo ne mogu da izdržim. Ćerku sam već sahranila, sad njega. Bila sam kod drugog sina kada nam je saopšteno da je Sinan preminuo. Nisu mi dali da idem kod njegai odvezli su me kući, jer to ne bih podnela. Pala bih, teško mi je. Ode moje dete drago, a ja ga ne videh.Nije dugo dolazio u Loznicu jer se lečio u bolnici i tamo kod njega u stanu, pa nismo uspeli da se vidimo. Joj, šta ću ja jadna bez njega”,  zakukala je Sinanova majka, koja je inače u devetoj deceniji života. 

Majka nekadašnjeg kralja Južnog vjetra ističe da joj život bez svog sina nije potreban, te po cijeli dan plače i doziva ga:

“Samo čučim, kukam i vičem za njim. Hoću da poludim, pogotovo jer sam sama u kući. Moje srce neće izdržati Sinanovu sahranu, kako ću ja tamo? Umreću i ja za njim, ova tuga i bol ne mogu da se trpe. Jedina sreća su moji unuci, ali kako živeti dalje? Da sam ga bar videla, poljubila i pomazila”,  kaže Đulka gušeći se u suzama za “Kurir”, i dodaje da joj nije jasno kako ljekari nisu mogli da spase život njenog djeteta. 

“Ne mogu da verujem da nijedan lekar nije uspeo da ga održi u životu. Bio je po bolnicama i borio se, ali neuspešno. Kako je onaj matori pevač, zaboravila sam mu ime, uspeo da se spase? Njega su doktori mogli da izleče, a mog Sinana nisu. Trudili su se koliko su mogli, ali džaba. Verujte, cela Loznica plače. Ne mogu da izađem u grad, plašim se jer to neću podneti. Ljudi kažu: “Takav čovek kao Sinan se više nikada neće roditi”. Bio je dobar kao duša, a moja duša ode za njim” izjadala se neutješna starica, koja ne može da se smiri nakon saznanja o sinovljevoj smrti. 

Da napomenemo da je Sinan prekjuče iz stana na Dorćolu, u kojem je preminuo u 6 časova i 40 minuta, pogrebnim kolima prevezen u rodnu Loznicu u kapelu, a pratili su ga supruga Sabina, koja se nije odvajala od njega tokom borbe sa opakom bolešću, i sinovi.

Sahrana u Loznici otvorena za javnost

Poslednji ispraćaj Sinana Sakića biće obavljen u ponedeljka u 14 sati na muslimanskom groblju, prekoputa gradskog groblja u Loznici. Tijelo legendarnog pjevača posljednju noć će biti u porodičnom domu u rodnom gradu, gdje će supruga, djeca i majka primati saučešće do 14 sati, poslije čega će telo biti prevezeno na mjesto posljednjeg počinka. Kao što je za života pripadao svima koji vole njegovu muziku, posljednji oproštaj pjevaču biće otvoren za sve prijatelje i poštovaoce, bez obzira na pol i vjeroispovijest, dok će islamski običaji biti ispoštovani po načinu pokopa, kao i po donošenju cvijeća i vijenaca na groblje.

 

 

 

(Srbijadanas/Udarni.net)