Velika tuga: Preminuo mladi nogometaš koji je ujedinio Srbe i Hrvate

, , Comment closed

Još jedan mladi život se ugasio…

Popularni mladi nogometaš koji je mnogo toga uradio za domaći nogomet, ćak je učinio i ono nemoguće, preminuo je u svojoj 18 godini.

Vaso, kako su ga prijatelji zvali, u svojoj bolesti ujedinio je i Hrvate i Srbe u Vukovaru. Naime, već u jesen 2016. godine organizovana je prijateljska fudbalska utakmica između HNK Vukovara 1991 i NK Vuteks Sloge, inače velikih rivala.

Nakon duge i teške bolesti u bolnici u Njemačkoj jutros je preminuo Vasilije Sentivanac (18) iz Borova, sela nedaleko od Vukovara, koji se lečio od akutne limfoblastične leukemije “T” imunofenotipa.

Vaslije se razbolio u ljeto 2016. godine kada je započeo sa svojom najtežom utakmicom koju je nažalost izgubio. Vaso, kako su ga prijatelji zvali, u svojoj bolesti ujedinio je i Hrvate i Srbe u Vukovaru. Naime, već u jesen 2016. godine organizovana je prijateljska fudbalska utakmica između HNK Vukovara 1991 i NK Vuteks Sloge, inače velikih rivala.

Vasilije je tokom fudbalske karijere igrao za oba kluba. S obzirom na to da mu se zdravstveno stanje pogoršalo i da je bila potrebna operacija u Njemačkoj krajem prošle godine organizovana je i humanitarna akcija u okviru koje su prikupljanja sredstva za njegovo liječenje u Njemačkoj.

U samo nekoliko dana prikupljeno je više od milon kuna. Sredstva su donirali i Hrvati i Srbi, učenici, radnici, branitelji, udruženja, sportski klubovi, muzičari… Sredstva su prikupljena i operacija je obavljena u Njemačkoj ali, nažalost, Vaso nije izdržao. Izgubio je svoju najtežu životnu utakmicu.

Porodici i prijateljima, kao i cijelom Vukovaru, ostaće zauvijek u sjećanju po svom osmijehu, vedrom duhu i optimizmu koji ga nije napuštao niti tokom bolesti. Uvijek je govorio kako veoma voli fudbal.

Informacija o vremenu i mjestu sahrane biće naknadno objavljena.

 

 

(Alo/Udarni.net)