Vrste tepiha: Nekoliko super ideja za vaš stan ili kuću

, , Comment closed

Niti jedan dom danas se ne može zamisliti bez tepiha. Oni daju poseban izgled i suštinu svakom domu.

Međutim oni uz zavjese i prekrivače, su instant podizači i najjednostavnije uređenog prostora. Ovaj topao i ugodan ukras za pod možete lako prilagoditi svojim željama i potrebama, a sve zahvaljujući bogatoj ponudi vrsta i uzoraka. Danas se u radnjama može naći dosta oblika i dezena, ali na vama je da odlučite šta vam najbolje odgovara, zbog toga smo izdvojili neke vreste tepiha u nastavku da vam pomognemo pri odabiru:

1. Šareni

Šareni tepisi instant su podizači prostora. Cvjetni uzorci, prugice te razni motivi nježnih ili pak jarkih boja jednako dobro će se uklopiti uz namještaj u velikom dnevnom boravku, spavaćoj sobi ali. Želite li u svoj dom unijeti dašak svježine poigrajte se s šarenim detaljima.

2. Čupavi

Tepisi prepoznatljivih, dugačkih trakica u posljednje su vrijeme pravi hit. Ovi topli i meki čupavci prostoriji daju toplinu, ali i eleganciju, a možete ih pronaći u raznim bojama i oblicima. Osvježite dnevni boravak, kupaonicu ili spavaću sobu s malim ili velikim čupavim detaljem koji će svatko odmah uočiti.

3. Orijentalni

Klasični orijentalni uzorci nikada neće izaći iz mode. Tepisi zagasitih boja i bogatog uzorka idealni su za veće prostorije te će se savršeno uklopiti uz antikni namještaj masivne, drvene strukture ili pak razbiti monotoniju modernih strogih linija. Želite li svome domu podariti dašak profinjenosti obogatite ga orijentalnim tepihom.

4. Dječji

Tepisi za dječju sobu mogu biti toliko zabavni i zanimljivi. Opisuju ih jarke i žive boje, te uzorci koji mame osmijeh na lice. Bilo da ste se odlučili na tepih s likom iz crtića ili priče ili pak s apstraktnim i veselim likovima i uzorcima, nikako nećete pogriješiti. Poigrajte se s ovim detaljem o osvježite prostor vašeg djeteta.

5. Staze

Ovaj detalj istovremeno može biti vrlo koristan, ali i moderan. Dugački i uski tepih može krasiti vaš hodnik, stepenište, spavaću sobu ili pak dnevni boravak, a istovremeno zaštititi parkete te dom od prljavštine sa cipela. Na vama je da izaberete boju ili uzorak koji će se uklopiti uz ostatak stana. Budite kreativni.

 

(Avaz/Udarni.net)