Zbog zdravstvenih problema popularna pjevačica Seka Aleksić uputila apel svim ženama

, , Comment closed

Folk zvijezda Svetlana Seka Aleksić svog sina Jakova dobila je vantjelesnom oplodnjom, te je jedna od rijetkih osoba sa javne scene koje otvoreno pričaju o svojoj borbi za potomstvo i koja se ne stidi načina na koji je ostala trudna. Pjevačica je otvoreno ispričala o svakom detalju koji prošla u liječenju steriliteta i pri tome dodala i da je to veliki problem sa kojim se suočava mnogo žena.

Seka je svim ženama koje imaju isti problem poručila da se ne plaše i da ne čekaju da prolazi vrijeme.

Uprkos tome što je Veljkov i njen sin Jakov nedavno napunio godinu dana, ovaj sretni par je odlučio da njihov mezimac što prije dobije društvo.

Naime, pjevačica je otkrila da je ponovo ušla u proces vantjelesne oplodnje i da za otprilike dva mjeseca se nada srećnim vijestima.

“Počeli smo sa pripremama, poznato je da proces vantelesne oplodnje nije brz. Voleli bismo da se što pre ponovo ostvarimo kao roditelji. Najverovatnije da će to biti početak naredne godine. Uz Jakova smo shvatili da je najveće bogatstvo jednog čoveka potomstvo, Bogu hvala što nam je to darovao. Uz medicinske stručnjake i moju doktorku Gocu Ivanović, iskreno se nadamo da ćemo uspeti ponovo. Želeli bismo što više dece i da nije velika razlika između njih”,

rekla je Seka.

Jedini i najveći razlog zbog kojeg pjevačica priča o ovoj temi za medije je taj što želi da probudi svijest kod žena koje se ne usuđuju ući u proces vantjelesne oplodnje.

“Apelujem na sve žene koje imaju sličnih problema da se što pre jave lekaru, da krenu sa tim procesom jer je svaka godina žene jako važna. Kažu da su za vantelesnu oplodnju važne tri stvari: prva je godine žene, druga je godine žene i treća takođe godine žene. Dakle drage moje, ne čekajte, ne oklevajte, ne plašite se! Apsolutno je bezbolno, hormoni koji se ženama daju su minimalni i apsolutno ne utiču na vašu kilažu”, 

kazala je pjevačica.

Seka se porodila 24. septembra 2016. godine i nedavno napravila gala slavlje povodom obilježavanja prvog rođendana svog sinčića jedinca.

 

(Blic \ Udarni.net)