Životna drama u životu Šemse Suljaković: Teški dani za popularnu pjevačicu

, , Comment closed

Životna drama velike pjevačice koja se proslavila kroz Južni Vjetar. Tužna vijest dočekala ju je u Švicarskoj gdje je ovaj vikend trebala imati dva nastupa. A, iako se u posljednje vrijeme, nije odvajala od majke, sudbina je htjela da ne bude uz nju kada je napustila ovaj svijet, piše Express.

Napustio ju je njen naveći životni oslonac – majka Habiba. I to kada se najmanje nadala.

Životni oslonac

Majka od Šemse dugo vremena bila je na postelji, ali ipak se podizala, donekle funkcionirala, bila razumna. I, kako nam s plačom u glasu reče Šemsa, najmanje kada su se nadali, majka je preselila na ahiret iako je posljednjih dana bila izuzetno boljeg zdravstvenog stanja.

Evo šta je na kratko rekla Šemsa o svemu:

“Sve što bih vam kazala, suvišno je u ovom momentu. Mnogo mi je teško! I ne znate kako? Kako više da preživim? Kako dalje bez moje majke koja mi je bila najveći životni oslonac? Čovjeku više ne može pod kožu. Smrti najmilijih su me slomile. Ni sama nisam ni pomislila da može biti ovako teško… Nemam više glasa, ni snage ni volje… Izvinite, ali nemam vremena više jer moram naći načina da se iz što prije iz Švicarske prebacim u Švedsku”, rekla je Šemsa samo dan nakon majčine smrti.

A Šemsa Suljaković je u posljednje vrijeme preživjela nekoliko životnih drama. Izgubila je nekoliko članova najuže familije, a sada je, eto, izgubila i svoju majku.

“Ni sama ne znam kako sam sve ovo preživjela. To su teške životne priče, koje čovjeku pokažu da je u životu samo zdravlje bitno. U kratkom vremenu napustilo nas je šestero najmilijih”, rekla je pjevačica.

Pjevačica trenutno u ovom trenutku ne razmišlja o snimanju novih pjesama:

“Mislim da meni nakon toliko hitova i godina na estradi više ne trebaju pjesme. Počela sam pjevati 1971. godine. Prvu singlicu sam snimila 1978. godine, a tri godine poslije počela sam saradnju sa bendom “Južni Vetar”. Kada su muzika i estrada u pitanju već davno sam sve napravila. Iskrena da budem, ne snalazim se u ovom vremenu. Nije više ni estrada što je nekada bila. U muzici sam zaradila i penziju, koju ostvarujem u Njemačkoj, tako da ne moram po svaku cijenu nastupati”, kazala je popularna pjevačica Šemsa.

 

(Senzacija/Udarni.net)