Ako želite da zatrudnite nemojte piti zeleni čaj

, , Comment closed

Iako je ovaj čaj jako bogat vitaminima koje pozitivno utiču na zdravlje, prevelike količine zelenog čaja mogu imati i negativne posljedice na vaš organizam.

Studije koje su se obavljale na ispitivanju zelenog čaja, došle su do rezultata kako zeleni čaj može uticati na plodnost.

Za potrebe studija, istraživači su koristili voćne mušice kojima su davali različite doze čaja, a nakon nekog vremena su ispitivali njihovu toksičnost.

Otkiveno je da ženke voćnih mušica imaju “znatno smanjenu reprodukciju”, tačnije manjak zrelih jajnih ćelija, dok su njihove bebe imale polne abnormalnosti, a mužjaci problem sa testisima.

Ako ste u planu stvaranja porodice treba da imate na umu :

Kao prvo studija koja je provodila istraživanja, za test su uzeli mušice, a ne ljude. Međutim, autori studije kažu “s obzirom na visoko očuvane puteve između vinske mušice i reproduktivnog sistema sisara, voćna mušica se smatra odličnim modelom sistema za procenu toksičnosti”. 

U slučaj uda želite da zatrudnite u skorije vrijem najbolje je da se posavjetujete sa svojim ljekarom. On će vam prenijeti ono najbolje što je za vas.

POPULARNO ->  Nikad je više nećete bacati: Evo koja sve ljekovita svojstva sirutka ima

Od svega gore navedeno ima jedna dobra vijest a to je da, ako povremeno ili umjereno pijete zeleni čaj, vjerovatno ste bezbijedni.

“Ljudi često zanemaruju da kafa nije jedini napitak sa kofeinom, već i čajevi, aposebno zeleni i crni, sadrže dosta kofeina. Ukoliko se konzumira umjereno, ne bi trebalo da škodi, ali ne treba pretjerivati” rekao je dr Petar Borović.

 

POPULARNO ->  Trikovi koji će vam pomoći da uštedite električnu energiju

(Ekskluziva/Udarni.net)