Biljke koje će vam pomoći da imate kvalitetan vazduh u svome domu za šest sati

, , Comment closed

Prostor u kojem živimo treba da bude svjež i pun kisika. Da bi to bilo tako važno je da dva do tri puta dnevno napravimo propuh u stanu.

Tim radnjama vazduh u prostoru u potpunosti će biti zamijenjen, ali postoji još nešto što nam može pomoći da sačuvamo zdravlje, a to su kućne biljke. Biljke luče izuzetno korisne negativne jone, koji nam pomažu da budemo vitalni, zdravi, ali i značajno utiču na smanjenje nivoa hormona stresa.

Grupa naučnika NASA utvrdili su da je ovih pet vrsta biljaka toliko moćno, da im je potrebno samo šest sati da prečiste vazuh od štetnih materija.

POPULARNO ->  Pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović podigla veliku prašinu o tome kako živi

SVEKRVIN JEZIK

Svekrvin jezik je poznat kao biljka koja proizvodi najviše kiseonika, posebno noću, pa se preporučuje za spavaće sobe.

ALOE VERA

  • Upija višak ugljen-dioksida i značajno podiže nivo kiseonika u prostoru. Samo jedna saksija aloe vera ima isti učinaka kao devet bioloških pročišćivača vazduha.

LJILJAN MIRA

Ova kućna biljka odlično filtrira otrove iz vazduha kao što su benzen, formaldehid i trikloretilen. Takođe, prečišćava alkohole i acetone iz vazduha.

ZELENI LJILJAN

Odlično upija otrove iz vazduha kao što su formaldehid, ugljen-monoksid i benzen. Jedna saksija sa ovom biljkom može da prečisti prostor od 200 kvadratnih metara.

POPULARNO ->  Još jedan razvod na ESTRADI: Nakon deset godina braka razvodi se i ovaj bračni par (FOTO)

BRŠLJAN

Bršljan uklanja 60 odsto plijesni iz vazduha i 58 odsto čestica od fekalija za samo šest sati od stavljanja u prostor. Takođe, uništava i gljivice.

 

(Avaz/Udarni.net)