Posljedna osoba sa kojom se Bojana čula noć prije samoubistva otkriva kakav je bio Bojanin život

, , Comment closed

“Ne mogu da verujem da nema više moje Bojane. Ona mi je bila kao sestra koju nikada nisam imala. Ceo život smo bile nerazdvojne”.

Započinje svoju priču Kristina Palikuća, drugarica sa kojom se Bojana Milanović čula noć prije samoubistva.

Podsjetimo, Bojana Milanović bila je pripadnice Vojske Srbije koja je u četvrtom mjesecu trudnoće počinila samoubistvo pucajući iz lovačkog karabina svog vjerenika.

Šokirana gubitkom prijateljice sa kojom je dijelila i dobro i zlo još od malena Kristina je skupila snage i ispričala za “Blic” kakav je bio život pokojne Bojane, kao i kroz šta sve je prolazila posljednjih nekoliko mjeseci.

Naša sagovornica je upravo i posljednja osoba sa kojom se Bojana čula prije samoubistva. Kristina ističe da ništa nije ukazivalo na to da će to biti posljednji put da razgovara sa njom.

“Bojanu poznajem bolje nego iko. Nas dve smo se veče pre njene smrti čule telefonom i sve je bilo u redu. Nisam primetila ništa sumnjivo u njenim porukama. Spremala se za venčanje u subotu”

u suzama je rekla Kristina.

Kristina je otkrila kako jij se Bojana požalila nekoliko dana prije da je imala manje krvarenje, te i da je bila zabrinuta za nju. Međutim, uprkos tome Bojana je tvrdila da je sve u redu i sa njom i sa bebom.

No, porodica sumnja da se upravo u ovom problemu i krije motiv za stravičan potez mlade Bojane.

“Tada sam je pitala kako je, na šta je ona meni odgovorila da su i ona i beba dobro, da nije ništa strašno. Kazala mi je da su joj prepisali lekove za održavanje trudnoće”

rekla je Kristina.

Kristina govori da je Bojana bila vesela i uvijek raspoložena devojka koja je imala velike planove za svoj život. Mnogo se radovala kako udaji tako i rođenju djeteta, a nakon rođenja imala je želju da napravi veliku svadbu i krštenje.

“U subotu je trebalo da bude malo venčanje, za najbliže članove porodice i prijatelje. Njen tata je trebalo juče iz Nemačke da krene na venčanje. Međutim, došao je zbog tragedije. Ona je bila toliko jaka ličnost da nikome ko ju je poznavao nije jasno šta se desilo. Sve nam to izgleda potpuno neverovatno”

kroz suze govori Kristina.

“To je osoba koju znam od četvrte godine života. Išle smo zajedno u vrtić, osnovnu, srednju školu. Imala je muke kao i svi mi i sitne svađice sa momkom. Ali ništa od toga nije moglo da prouzrokuje njeno samoubistvo”

rekla je naša sagovornica.

Prema njenim riječima, Bojana je bila usamljena nakon što se preselila kod momka, zbog toga što je on često bio odsutan.

“Sa momkom nije imala nikakvih problema. Štaviše, bila je srećna. Međutim, bila je usamljena od kako je zatrudnela jer on nije bio tu, pa je ona sama provodila dane. Tada se malo i otuđila od nas, slabije je dolazila u Sremsku Mitrovicu”

kazala je Kristina.

Nakon što je urađena obdukcija, utvrđeno je da je Bojana pucala u sebe i tako se ubila.

Bojanina sestra od strica, Zorana, kaže da je cijela porodica u šoku i da ne mogu da vjeruju šta se dogodilo.

“Svi smo u šoku i ne možemo da verujemo šta se desilo, da moje Boke više nema! I čule smo se prošle srede, dogovarale da se vidimo kada se vratim iz Švedske, ali nažalost to se neće desiti. Bojana je bila uvek nasmejana, vesela, volela je da se šali, bila spremna da pomogne, nismo se često viđale, jer sam ja stalno bila negde u inostranstvu, ali smo se često čule i kad bi nam se ukazala prilika i videle. Pričala mi je stalno da želi da završi vojni rok i da se zaposli u vojsci to je baš volela, ta joj se želja i ostvarila i uživala je u tom poslu! Ali nažalost nije dugo trajalo”

rekla je za “Blic” Zorana.

Bojanina majka je izjavila da sumnja da je njena kćerka izvršila samoubistvo zbog toga što je uvijek bila nasmijana i sretna i nije imala razloga da digne ruku na sebe.

“Odakle joj dve smrtnonosne ustrelne rane, na grudima i glavi?”

pita se nesretna majka.

 

(Blic \ Udarni.net)