Čola otkrio detalje o hapšenju: Proveo u zatvoru tri dana, a evo i zbog čega

, , Comment closed

Legendarni pjevač Zdravko Čolić, poznat kao Čola otkrio je da je proveo tri dana u istražnom zatvoru.

Čola o ovome dosad nikada nije govorio, ali je sada odlučio da sve detaljno ispriča u legendarnom intervjuu označenom kao njegova životna ispovjest. 

Uhapšen je davne 1987. godine u Ohridu zbog toga što je kod sebe imao veću količinu deviza, a to je u to vrijeme bilo strogo zabranjeno.

“Od 1985. do 1989 godine živeo sam u Zagrebu. Došlo je do zasićenja muzikom, pa sam u tom periodu sa prijateljem investirao novac u mašine za prevoz plastike i na taj nalin smo sarađivali sa ljudima. Šira javnost saznala je da se bavim malom privredom tek kada sam uhapšen u Ohridu zato što sam kreditna sredstva pretvarao u devize, koje je tada bilo jeftinije kupiti u makedoniji nego u Beogradu ili Zagrebu. Bilo je vrlo neprijatno, ljudi su kupovali devize u tim albanskim selima. Pratili su me sve vreme, jer šta ja radim tu, u februaru kad nema koncerata, ni turista. A ja natovaren, u grombi kaputu kao u pesmi Bijelog dugmeta, sačekali su me i uzeli mi sve devize. Ali to su bile čiste pare, nikakva crna lova. Tri dana sam bio u pritvoru”

kazao je Čola, a nakon toga detaljnije se prisjetio i toga kako su se inspektori ophodili prema njemu.

“Prvi dan sam bio u kancelariji kod načelnika. Poštovan sam. Voda i pljeskavica. onda sam poslat u hotel da spavam, a ujutru bih dolazio na razgovor koji je trajao od osam ujutro do osam naveče. To je bila vrsta pritvorasa tolerancijom. Posle trid dana pušta me istražni sudija da se branim sa slobode,”

kazao je Čola u svom intervjuju.

(Kurir \ Udarni.net)