Da srce stane: Marjanović dobio 500.000 eura, evo šta se sprema i kakvi su planovi

, , Comment closed

Hayat je juče među prvima objavio vijest da je u Vodicama Eurojackpot u visini od pola miliona eura osvojio Josip Marjanović.

Ovaj 26-godišnjak rodom je iz Novog Travnika, a od 1992. godine živi u Vodicama. Ovaj mladić koji se inače bavi građevinom, redovan je igrač EuroJackpota.

“Brojeve koji su izvučeni nije ni pogledao. Došao je s listićem da ga provjerim. Na ekranu je pisalo da je listić dobitni, ali da se dobitak ne može isplatiti. Stali smo i čudili se. Pet puta smo provjerili, broj po broj, sve dok konačno nismo bili sigurni da je to to”, ispričala je prodavačica. 

Oni koji ga poznaju kažu da su sigurni da će na najpametniji način iskoristiti taj veliki dobitak.

Kako je riječ o građevinskom radniku, bauštelcu narušena zdravlja i ne baš zavidnih imovinskih prilika jer je usljed ratnih dešavanja u BiH doselio u Vodice, sigurno će ga iskoristiti kako bi maksimalno poboljšao svoj život.

Dugo je radio i u jednoj prodavnici kako bi osigurao što bolji život pa mu je ovaj dobitak došao u pravi čas.

Nije krio kada je dobio nagradu. Ušao je u kafić u kojem je redovan gost i saopćio svima radosnu vijest.

“Vjerovatno kod sebe tada nije imao dovoljno novca da časti sve jer će osvojeni dobitak naknadno dobiti, ali je obećao da će pripremiti pečenje kada se vrati od svojih iz BiH. Konobarici je, nakon što je popio kafu, ostavio napojnicu od 13 kuna”,  priča jedan od onih koji su se zatekli u kafiću kada je Josip stigao sa lijepim vijestima.

 

 

 

 

(Hayat/Udarni.ner)