TRAGEDIJA: Dječak (16) izvršio samoubistvo, na krevetu uz mrtvog Milana pronađeno nešto što lomi srca

, , Comment closed

Nesretnog Milana Obradović (16) pronašla je na krevetu krvavog, mrtvog i sa pištoljem u ruci njegova baba.

Pored toga nađena je i majica djevojke sa kojom je Milan bio u vezi, ali sa kojom je raskinuo i dvije brojanice.

Brojanice je kupio ih je s namjerom da jednu nosi on, a drugu da pokloni djevojci. Jadno naše dete, nije moglo da se izbori sa onim što ga je snašlo, bilo je previše emotivno u životu i sve ga je doticalo u srce kazao je za “Novosti” otac šesnaestogodišnjeg Milana, Rade Obradović.

U kući Obradovića u selu Sibnica kod Sopota ne mogu se sakriti bol, tuga, suze.

Porodica je u šoku zbog ovoga što se desilo, majka Marjana zanijemila, suze od bola presahnule. Baka i djed su očajni, no jedino je otac skupio snage da nešto više ispriča.

“Umesto da spremam slavlje, da sve ovo piće i hrana budu sinu za vojsku i ženidbu, ja mu spremam za sahranu. Tugo moja, dete moje. Šta da radimo bez tebe, kako dalje da nastavimo. Zauvek ostadoh bez sina naslednika. Da smo bar naslutili nešto. Ovako, ode nam Milan zauvek”

kazao je nesretni otac.

Prema očevim riječima, Milan je u nedjelju, zajedno sa sestrom Milicom i roditeljima bio u voćnjaku gdje su skupljali šljive da bi pekli rakiju.

“Radio je kao i uvek ravnopravno sa nama”

rekla je Milanova majka.

“Nikada se naša deca nisu stidela sela niti posla, bili su vredni i uvek hteli da pomognu, za razliku od njihovih vršnjaka koji u današnje vreme izbegavaju takve vrste poslova posebno na selu.”

kazala je Majka, a prema riječima oca Milan je do podneva radio normalno, a onda je iznenada rekao da ga mnogo boli glava, bacio šešir sa glave i otišao kući.

” Nismo se bunili. Rekoh, neka ga, nek ode, nek se malo odmori, osami, razmisli.  Znali smo da ga malo muče ljubavni problemi, jer je nedavno devojka raskinula sa njim. Znali smo i da pati, ali niko od nas nije slutio da to možda može da bude razlog da digne ruku na sebe.”

No, niko ni sada ne zna šta je tačno Milana navelo da sebi oduzme život s obzirom na to da je bio besprijekoran sin, brat, unuk, drug i komšija. Za njega su svi imali samo riječi hvale. Bio je neporočan, i prema riječima okoline previše ojsetljiv i emotivan.

Prema saznanjima, porodica Obradović je nedavno proslavlila punoljetstvo svoje kćerke Milice, a najveseliji na ovom veselju bio je upravo Milan.

” Međutim, baš na toj proslavi dogodilo se da je Milana ostavila devojka”

kazao je otac Rade.

” Mog sina je to jako pogodilo, toliko da smo stigli do lekara jer je imao aritmiju i još nekih srčanih problema. Sve se nakon toga, činilo nam se, sredilo, ali prevarili smo se. Izgleda da Milan nije preboleo, da je nosio bol u sebi, nikom ga nije kazivao i uradio je ono što jeste.”

Osim toga otac Rade kazao je  da njegov sin nikad nije volio oružje.

” Otac je imao pištolj u svojini iz kojeg sam ja poslednji put pucao kad mi se rodio naslednik, sin Milan. Poštolj od tada nije korišćen i nedavno sam čak rekao ocu da odemo u policiju i da odjavimo oružje. Imali smo u kući i vazdušnu pušku. Međutim, mog sina ni kao malog, a ni sad kad je već bio odrastao, oružje nije zanimalo, niti ga je ikada uzimao u ruke”

rekao je otac.

 

(Kurir \ Udarni.net)