DOBRA VIJEST: Viber uvodi novinu koja će se svima dobro doći

, , Comment closed

Jedna od vodećih svjetskih aplikacija kada je u pitanju komunikacija, Viber, uvodi jednu novinu koja će u mnogo čemu olakššati svojim korisnicima.

Naime, ova novina će omogućiti korisnicima da promijene broj mobilnog telefona ili uređaj na kojem su uzeli tu aplikaciju, ali bez gubitka podataka.

Ova funkcija će olakšati korisnicima da uvijek imaju sačuvanu prepisku i podatke na aplikaciji a da ne strahuju od zamjene broja ili SIM kartce na datom uređaju.

Viber će automatski prepoznati novu SIM karticu ubačenu u uređaj i pokrenuti meni za promjenu telefonskog broja. Zatim će korisnik u nekoliko jednostavnih koraka moći da prebaci sve svoje podatke sa Vibera na novi broj.

Korisnici koji budu mijenjali broj ili mobilni uređaj morati će proći sve korake u meniju za promjenu broja telefona na njihovom starom uređaju, prije nego što novu SIM karticu ubace na novi uređaj i tamo aktiviraju Viber aplikaciju.

Onog trenutka kada korisnik konačno promijeni i broj, Viber će automatski o navedenoj promjeni izvijestiti sve njegove kontakte, a to će im omogućiti da sačuvaju novi broj u svojim imenicima.

(Alo \ Udarni.net)